Без України Росія не може бути великою державою: у ЦРУ назвали найбільшу помилку щодо Путіна

У ЦРУ назвали головну помилку щодо Путіна та його війни в Україні / Колаж 24 Каналу

Директор ЦРУ Сполучених Штатів Вільям Бернс написав статтю, в якій назвав найбільшу помилку стосовно російського диктатора. За його словами, у Путіна є своє бачення щодо необхідності ведення війни в Україні.

У цьому ж матеріалі він оцінив втрати ворога у війні, розв’язаній Росією. За даними ЦРУ, окупанти не дорахуються вбитими й пораненими 315 тисяч своїх бійців.

У ЦРУ пояснили амбітні плани Путіна

За словами Бернса, епоха після холодної війни остаточно завершилася в той момент, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Я провів більшу частину останніх двох десятиліть, намагаючись зрозуміти горюче поєднання образи, амбіцій і незахищеності, яке втілює російський президент Володимир Путін. Одне, що я зрозумів, це те, що завжди було б помилкою недооцінювати його націленість на контроль над Україною та її вибір,
– наголосив директор ЦРУ.

Як зазначив Бернс, без цього контролю російський диктатор вважає неможливим для Росії бути великою державою або для нього бути великим російським лідером.

Він наголосив, що ця “трагічна і жорстока фіксація вже принесла Росії ганьбу” та оголила її слабкі сторони, від її одновимірної економіки до її роздутої військової майстерності та її корумпованої політичної системи.

Вторгнення Путіна також викликало неймовірну рішучість і рішучість українського народу. Я бачив їхню мужність на власні очі під час частих воєнних поїздок в Україну, які переривалися російськими повітряними нальотами та яскравими образами української наполегливості та винахідливості на полі бою,
– зауважив Бернс.

Він також додав, що окупаційна політика Путіна в Україні стала справжнім провалом для Росії на багатьох рівнях.

Які ще тези висунув Бернс: коротко

  • Глава ЦРУ припустив, що 2024 рік може бути важким для ЗСУ на полі бою. Він додав, що Росія відновлює оборонне виробництво завдяки критично важливим компонентам з Китаю. А також Кремль отримує зброю та боєприпаси від Ірану та Північної Кореї. І що цим усім Путін продовжує робити ставку на те, що час на боці російського президента, і що “він може розгромити Україну та виснажити її західних прихильників”.
  • Зокрема, Вільям Джозеф Бернс, директор Центрального розвідувального управління, розкрив деталі важливої операції. Розсекречені дані виявили російські плани провокацій під “фальшивим прапором”. Вони мали на меті звинуватити Україну та виправдати агресію. Однак завдяки зусиллям ЦРУ Путін опинився поза зоною комфорту та змушений був реагувати на виклики, а не створювати їх.
  • Водночас він зазначив, що ЦРУ зосереджується на протистоянні з Китаєм, виділяючи значні ресурси на розвідку та аналіз. Бернс зазначив, що агентство подвоїло бюджет, спрямований на Китай, та створило чимало відповідних центрів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *