Бої за Авдіївку: Буданов сказав, скільки бійців опинилися в полоні

ЗСУ вийшли з Авдіївки / Колаж 24 Каналу

Українські військові вийшли з Авдіївки та закріпились на нових оборонних рубежах. Водночас українське командування повідомило, що певна кількість наших бійців потрапила в полон.

Вихід з міста був надзвичайно важким, а сили противника переважали у декілька разів. Російські пропагандисти одразу написали, що у них в полоні нібито дуже багато бійців ЗСУ, передає 24 Канал.

Скільки бійців потрапили в полон

Очільник ГУР МО Кирило Буданов заперечив слова окупантів. Він зауважив, що список військовополонених уже складений, там невелика кількість військовослужбовців Сил оборони.

Мені просто треба подивитися, цифра невелика. Це ніякі не тисячі, і не сотні,
– наголосив Буданов.

Раніше видання The New York Times написало, що у полон ворога нібито потрапили 1000 українських захисників. Цю інформацію одразу спростував речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій. За його словами, матеріал журналістів був необґрунтований, а автори публікації поширили російський наратив.

ЗСУ вийшли з Авдіївки: актуальні новини

  • Володимир Зеленський назвав захоплення Авдіївки найбільшим досягненням ворога за останні 9 місяців. Президент похвалив роботу армії та наголосив на потребі у військовій допомозі від союзників. Україні потрібна артилерія, бо інакше дедалі більше українських військових зазнаватимуть поранень.
  • Окупанти розстріляли шістьох українських полонених, які не змогли евакуюватися з оточеного міста. Вони були поранені, тому українська сторона домовилась, що росіяни візьмуть їх в полон і нададуть допомогу. Втім ворог, як завжди, не дотримав слова. Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець заяви, що ця ситуація вкотре показала, що Росія не виконує своїх зобов’язань.
  • Постійний представник Росії в Радбезі ООН Василь Небензя озвучив низку цинічних заяв про окупацію Авдіївки. За його словами, ця територія нібито не окупована, а “російський регіон”. Ба більше, він нафантазував, що загарбників буцімто зустрічали з радістю, а зараз “в місті свято”. Вочевидь він забув, що окупанти знищили Авдіївку КАБами, а людей там практично не залишилося.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *