Брязкав ядерною зброєю, щоб привернути увагу Заходу: в ISW проаналізували “послання” Путіна

В ISW проаналізували, як Путін намагався привернути увагу Заходу до своєї промови / Колаж 24 Каналу

00:00

Російський президент Владімір Путін 29 лютого виступив на Федеральних зборах з “посланням”. Під час промови він вкотре вдався до риторики про переговори та ядерної зброї.

Під час своєї промови, яка тривала понад 2 години, Путін говорив про ядерну зброю, ракети різних типів, а також про бідність та жіночі консультації. Аналітики Інституту вивчення війни заявили, що у своєму “посланні” російський президент намагався привернути увагу Заходу.

Що говорять в ISW про “послання” Путіна

Аналітики Інституту вивчення війни наголосили, що під час виступу Путін використовував риторику про переговори й брязкання ядерною зброєю для того, щоб привернути увагу Заходу до “послання” та для просування поточних інформаційних операцій Кремля. Російський президент також підтвердив свою удавану готовність до діалогу зі Сполученими Штатами з питань “стратегічної стабільності” й водночас – продовжив покладати відповідальність за відсутність переговорів на США.

Зокрема, у своєму “посланні” на Федеральних зборах Путін заявив – якщо США хочуть обговорювати важливі питання безпеки, то необхідно враховувати національні інтереси Росії.

Окрім того, в Інституті вивчення війни наголосили, що російський диктатор продовжує переслідувати максималістські цілі в Україні. Як наголосили аналітики, Путін хоче повну капітуляцію України, а також має на меті послабити й роззброїти НАТО. В ISW акцентували – це російський президент розглядає як невіддільну частину російських національних інтересів.

Наразі Кремль проводить інформаційну операцію, імітуючи зацікавленість у переговорах, щоб спонукати Захід до поступок щодо суверенітету і територіальної цілісності України,
– заявили в ISW, аналізуючи “послання” Путіна.

Путін у своєму виступі також заявляв, мовляв, Росія володіє зброєю, яка може завдавати ударів по країнах Заходу. Ба більше, він почав вкотре брязкати ядерною зброєю, заявляючи, що “ескалація Заходу загрожує можливим ядерним конфліктом, який може знищити цивілізацію”. Такі заяви вкотре мають на меті вселити страх у західну аудиторію. Своїми ядерними погрозами Путін, як наголосили аналітики Інституту вивчення війни, намагається послабити підтримку України.

“Кремль не вдався до значної ескалації у відповідь на надання Україні нових західних систем. В ISW продовжують оцінювати, що застосування Росією ядерної зброї в Україні та за її межами є вкрай малоймовірним”, – додали аналітики у звіті.

Що говорив Путін у своєму “посланні”

  • Під час виступу Путін заявив, що російська армія “набула колосального бойового досвіду”. За його словами, “пройшли гартування” командири, які “бережуть людей” та “грамотно виконують задачі”.
  • Російський президент також вкотре запевнив, що буцімто не збирається нападати на країни НАТО. Водночас Путін заявив, що збирається підсилити західне угруповання військ “після втягування до НАТО Швеції та Фінляндії”.
  • Путін також наобіцяв золоті гори бідним – мовляв, доручив уряду знизити рівень бідності та виділити додаткові кошти для підтримки. Путін настільки часто про це говорить та “доручає” побороти бідність, що вже й самі росіяни не вірять у це. Ба більше, такі заяви викликають у них гнів, а російського президента звинувачують у брехні.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *