Це була рекордна кількість дронів: Повітряні сили відзвітували про роботу на Новий рік

Атака Росії 1 січня 2024 року / Фото Сергія Михальчука

Росія вкотре довела, що вона країна-терорист, яка цілеспрямовано б’є по мирних людях у новорічну ніч. Наші військові фактично всю ніч були змушені працювати.

Адже окупанти випустили по Україні рекордну кількість дронів. Українські захисники ліквідували майже всі безпілотники.

Що відомо про атаку Росії в новорічну ніч

У новорічну ніч 2024 року ворог застосував рекордну кількість ударних БпЛА типу Shahed. Атака здійснювалась хвилями із чотирьох напрямків: мис Чауда, Балаклава – Крим, російського Курська, Приморсько-Ахтарська,
– розповіли військові.

Вони повідомили, що зафіксували пуски 90 безпілотників типу “Шахед”. Також ворог вдарив 4 зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині, трьома протирадіолокаційними ракетами Х-31П та однією Х-59 з тимчасово окупованих Херсонської та Запорізької областей.

Військові повідомили, що повітряну тривогу оголошували по маршруту слідування безпілотників, майже у всіх регіонах працювала ППО.

“Повітряний напад відбивали мобільні вогневі групи Сил оборони, винищувальна авіація та зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил”, – розповіли в Повітряних силах ЗСУ.

За їхніми даними, Україна в нововірну ніч збила рекордну кількість ворожих ударних безпілотників – 87 із 90 Shahed-136/131.

Рік тому у Новорічну ніч захисники неба знищили 45 “Шахедів”. Сьогодні – 87!
– написав командував Повітряних сил ЗСУ.

Він подякував військовим за бойову роботу.

Росія атакувала Україну дронами

  • Росія запустила дрони по Одеській області, поцілила в житлові квартал. Там зафіксували прямі та осколкові влучання. На жаль, восьмеро людей зазнали поранень, з них 3 – у лікарні. Одна людина загинула.
  • Внаслідок атаки по Львові вороги поцілили по університету в Дублянах, де 100 років тому вчився Степан Бандера, та по музею Романа Шухевича на Білогорщі. Попередньо, люди не постраждали.
  • Окрім того, ворог атакував Херсонську область та вбив дитину. Ще 14 людей зазнали поранень, з них одна – дитина. Відомо, що окупанти здійснили по регіону 123 обстріли, випустивши 565 снарядів з мінометів, артилерії, “Градів”, танків, БПЛА та авіації, з них – 1 ракетний.
  • У Хмельницькій області ЗСУ збили 6 ворожих БпЛА типу Shahed. Внаслідок атаки дитина зазнала відкритого пошкодження грудного відділу хребта. Вона перебуває в лікарні.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *