“Це неймовірно швидко”: як Повітряні сили збивають ракети “Циркон”

У Повітряних силах розповіли про те, як вони збивають “Циркони” / Колаж 24 Каналу

Росіяни останнім часом почали застосовувати гіперзвукову ракету “Циркон”. Однак Україна має вдосталь необхідних засобів для того, аби збивати їх.

У Повітряних силах зробили припущення, що можливе застосування Росією цього типу ракет, може бути зумовлене дефіцитом інших типів ракет. Зокрема, вони можуть випробовувати ефективність української протиповітряної оборони.

Це дуже швидка зброя

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в етері телемарафону розповів, що Україна має необхідні засоби для того, щоб збивати російські протикорабельні гіперзвукові ракети ЗМ22 “Циркон”.

Він пояснив, що швидкість гіперзвукової зброї становить понад 5 махів. Зауважимо також, що 1 мах еквівалентний приблизно 1,2 тисячі кілометрів за годину. За його словами, це дуже швидка зброя.

Якщо ми кажемо про “Циркони”, то це приблизно 8 – 9 махів. Це неймовірно швидко. Однак коли ці ракети заходять на ударну траєкторію, їх швидкість спадає. Вона стає дозвуковою, десь 4,5 махи,
– зауважив він.

Як зазначив Євлаш, коли швидкість “Циркона” становить близько 4,5 махи, Україна застосовує протибалістичні комплекси для її збиття. Мова йде, наприклад, про SAMP/T чи Patriot.

Днями Росія завдала удару по Києву гіперзвуковими ракетами

  • Вранці 25 березня окупанти запустили балістичні ракети в напрямку Києва. За припущеннями, ці ракети могли бути новітньою розробкою російських військових, а саме гіперзвукові ракети “Циркон”. Усі ракети були успішно знищені.
  • Вибухи пролунали у кількох районах міста. Хоча всі цілі були збиті, відбулося падіння уламків. Пошкоджено приватні будинки та навчальний заклад. Постраждали 10 людей. Двох – госпіталізували, в інших – гостра реакція на стрес.
  • За словами командувача Повітряних сил Миколи Олещука, випустили росіяни відповідні цілі з тимчасово окупованого Криму.
  • Очільник МЗС Дмитро Кулеба, коментуючи удар, закликав Захід надати Україні більше Patriot. Водночас посол США в Україні заявила, що Конгрес якнайшвидше має ухвалити пакет допомоги Києву.
  • Крім того, керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк зазначила, що протикорабельних ракет у росіян досить багато. А загострення з ракетними обстрілами пов’язані з виборами президента Росії.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *