Частка дітей, хворих на COVID-19, найвища за час пандемії

Частка випадків хвороби на COVID-19 серед дітей та випадків госпіталізації дітей досягла найвищих значень за весь час пандемії.

Про це йдеться у доповіді Національної академії наук щодо прогнозу розвитку епідемії COVID-19 в Україні на найближчі тижні.

Також у НАН зазначають, що частка госпіталізованих серед випадків хвороби у віковій категорії 0-9 років перевищила відповідну частку у категорії 60-69 років.

Окрім того, у Національній академії наук наголошують, що в Україні триває експоненціальна фаза розвитку епідемії. Кількість нових інфекцій приблизно подвоюється кожен тиждень.

Вже досягнуто рекорд кількості позитивних ПЛР тестів на добу (майже 36 тисяч), перевищено минулий максимум позитивності тестів, 12 регіонів оновили минулі рекорди нових виявлень.

«З огляду на досвід інших країн, слід очікувати досягнення пікових значень через 1-3 тижні. В будь-якому випадку протягом наступних днів нас чекає оновлення рекордів захворюваності. Заповненість лікарень зросла до 31%, хоча рівень смертності через COVID-19 поки що продовжує незначне зниження», – йдеться у доповіді.

Згідно з прогнозними обчисленнями компартментної моделі, середня кількість нових випадків дорівнюватиме 29 878 (25 012 – 34 266), протягом тижня 26 січня – 1 лютого 2022 року та 39 241 (20 596 – 52 651) – протягом тижня 2 – 8 лютого 2022 року.

«У Києві кількість нових позитивних ПЛР тестів збільшилася вдесятеро в порівнянні із мінімальними значеннями початку місяця. Цього не видно на динаміці нових виявлень через суттєві затримки оприлюднення результатів тестування. За кількістю тестів Київ вже перевищив максимум минулої хвилі на 50%. Подібні затримки можуть вплинути на вчасність запровадження заходів щодо стримування інфекції», – наголошується у доповіді Національної академії наук.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *