Чи буде у найближчому майбутньому: Макрон зробив нову заяву про відправлення військ до України

Макрон зробив нову заяву про відправлення військ до України / Колаж 24 Каналу

Кілька днів тому Еммануель Макрон озвучив пропозицію перекинути до України війська НАТО. У Франції потім зробили чимало заяв. Та й сам президент країни уточнив, що не йдеться про найближчу перспективу.

Отже, французький лідер зробив чергову заяву. У ній він вирішив уточнити сказане ним раніше. Еммануель Макрон в інтерв’ю заявив, що розгортання французьких сил у найближчому майбутньому не планується.

Макрон уточнив заяву про військових НАТО в Україні

Президент Франції, спілкуючись з журналістами, наголосив, що про відправку військ він говорив під час зустрічі у Парижі, в якій брали участь представники понад двадцяти держав. І то він зауважив, що “ніщо не можна виключати”.

Це не означає, що ми розглядаємо можливість відправки французьких військ в Україну в найближчому майбутньому, але це означає, що ми розпочинаємо дискусію і думаємо про все, що можна зробити, щоб підтримати Україну, особливо на українській території,
– додав він.

Водночас французький лідер зауважив, що учасники цієї зустрічі дійшли згоди у п’ятьох сферах. У них вони прагнули б зробити більше. Мовиться про:

  • кіберзахист;
  • спільне виробництво військової техніки в Україні;
  • безпека країн, яким безпосередньо загрожує російський наступ в Україні, зокрема мовиться про Молдову;
  • можливість підтримати нашу державу також на кордоні з Білоруссю;
  • а також проведення операцій з розмінування.

Крім того, я завжди чітко визначав наші рамки: ми не воюємо проти російського народу і відмовляємося вступати в логіку ескалації,
– наголосив Еммануель Макрон.

Заява Макрона та те, як це збурило світових лідерів

  • Звернімо увагу, що резонансну заяву Еммануель Макрон зробив минулого тижні. Він зазначив, що “не можна виключати” ймовірного перекидання до України західних військ. Свої слова пізніше він підтвердив і заявив, що ретельно продумав їх.
  • Заява президента Франції викликала хвилю обурення. Негативно відреагували уряди країн-союзниць. Їхні лідери наголошували, що свої війська відправляти не будуть.
  • Виключили відправку до України своїх військ більшість країн НАТО. Зокрема мовиться про Німеччину, Велику Британію та США. Разом з тим міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс висловив подяку за дебати, ініційовані Еммануелем Макроном.
  • Не дивно, що гнівно на слова Макрона відреагувала Москва. Вона попередила, що розгортання військ НАТО в Україні стане причиною конфлікту між Росією та Альянсом.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *