Чи загинув генерал-лейтенант Татаренко під час удару по Бельбеку: Гуменюк відповіла

Ліквідація Татаренка / GettyImages та Колаж 24 Каналу

Після того, як українські захисники вдарили по аеродрому “Бельбек” у тимчасово окупованому Криму, росЗМІ почали писати про ймовірну ліквідацію генерал-лейтенанта Олександра Татаренка. У ЗСУ це прокоментували.

Речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк у етері телемарафону розповіла, що вплив від знищення командного пункту на аеродромі “Бельбек” дуже потужний. За її словами, через це росіяни намагаються продовжувати тиск на представників свого війська і на своє населення.

Росія вдає, що нічого не змінилося

Гуменюк пояснила, у чому можна прослідкувати тиск Росії на своїх військових.

Зокрема, саме вони вкидали інформацію про знищення генерал-лейтенанта, але наші джерела це не підтверджують,
– сказала речниця.

За її словами, у такий спосіб вони намагаються спровокувати помсту, виправдовуючи свої терористичні дії, адже мститися нам немає за що. Наталія Гуменюк наголосила, що ми відбиваємо своє, а з боку Росії спостерігаємо намагання зобразити, що нічого не змінилося.

Росіяни шукають безпечне місце

Після ударів по “Бельбеку” росіяни шукають максимально безпечні для себе рубежі пуску, вважає Наталя Гуменюк. Вона також наголосила, що попри перевагу ворога у повітрі, ЗСУ намагаються це “вирівняти”.

Окупанти не наближаються в ті райони, де був для них прикрий урок, проте ми продовжуємо роботу для того, щоб авіації ворога ставало менше і підтвердження тому – результативна робота по аеродрому “Бельбек”, де мінус три літаки знову,
– зазначила вона.

Куди влучили по аеродрому “Бельбек” в Криму і якою зброєю

  • Українські пілоти атакували аеродром “Бельбек” у тимчасово окупованому Криму. Аналітики зібрали чимало цікавих фактів. Аеродром вже не вперше зазнає атак, тут базуються 38 авіаполк Росії на літаках Су-30СМ2 та Су-27, але на ньому розташовані й інші підрозділи тактичної авіації ворога.
  • Аналітики вважають, що удар здійснили крилатими ракетами Storm Shadow/SCALP, “які вже давно є відвідувачами важливих об’єктів окупантів”.
  • Аналітики зазначають, що на аеродромі “Бельбек” Росія тримала коштовні РЛС типу “Небо”. Водночас, як зазначають аналітики, поява інформації щодо ураження літаків наразі виглядає доволі сумнівною.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *