Чому ми маємо судити за давні події, – президент Чехії про постать Бандери

Петр Павел відповів на питання щодо минулого України / Колаж 24 Каналу

У чеського очільника держави запитали його думку стосовно щодо важливої постаті для нашої країни. Мовиться про українського революціонера Степана Бандеру.

У нього також чи запитали, чи доречно допомагати країні, яка має і мала багато внутрішніх проблем. Про це повідомляє Deník, передає 24 Канал.

Що президент Чехії думає про Степана Бандеру

Чеський президент Петр Павел відповів на питання читача газети стосовно суперечливої постаті Степана Бандери та частим наративом про нібито поширення фашизму в Україні.

Останнє вочевидь є наслідком російської пропаганди, оскільки саме цей наратив Росія використала як привід, аби почати повномасштабну війну проти нашої держави.

Чеський очільник відкинув “чорно-білий” погляд на світ, а також додав, що Україна звісно мала і має наразі низку проблем.

Втім, він закликав не судити нашу державу за події, які сталися десятки років тому.

Словаччина та Угорщина мають схожу історію. І все ж ми розглядаємо їх як партнерів у демократичних спільнотах. Німеччина була ще в гіршому становищі, але ми сприймаємо її як демократичну країну. Чому ми повинні так само судити Україну за речі, яким десятки років?
– відповів Павел.

За його словами, неонацистські елементи є в Чехії, Словаччині та низці західних країн.

Якби Австрія, Німеччина та інші країни діяли так у минулому, ми досі не були б членами Європейського Союзу чи НАТО,
– додав він.

Нещодавно Петр Павел попередив щодо Росії: головне

  • Наприкінці лютого президент Чехії Петр Павел висловився про ймовірно основну мету, яку може поставити перед собою чинний очільник Кремля Путін.
  • За його словами, після очікуваного переобрання на пост глави держави буде прагнути до досягнення хоча б часткових цілей – повного контролю над окупованими регіонами, особливо над Донбасом.
  • При цьому чеський президент зазначив, що війна в Україні не закінчиться швидко, “оскільки ні Росія, ні Україна не здатні досягти поставлених цілей”.
  • Як зазначив Павел, логічно, що Україна прагне відновити повний контроль над своєю територією в міжнародно визнаних кордонах, що в принципі має бути підтримано.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *