Де є високий ризик вимкнень світла: в Укренерго назвали найбільш вразливі міста

Кудрицький про відключення світла / Колаж 24 Каналу (фото ілюстративні)

З 22 березня окупанти знову інтенсивно обстрілюють енергетичну інфраструктуру. На жаль, через атаки агресора є високий ризик відключень світла.

Голова Укренерго Володимир Кудрицький відповів, чи варто чекати блекаутів і які міста України нині найвразливіші.

На межі можливостей енергосистеми

Посадовець зазначив, що ми будемо перебувати на межі можливостей енергосистеми навіть з огляду на імпорт.

Тому виключати нічого не можна,
– підкреслив Кудрицький.

Також керівник наголосив: важливо розуміти, що сьогодні, наприклад у Харкові, застосовуються графіки відключень. Зокрема, через те, що окупанти розбили місцеву генерацію та пошкодили мережі, якими доставлялася електроенергія в місто.

Так-от важливо, що ці графіки це не є блекаути. Це є контрольовані оператором відключення для того, щоб зберегти баланс між споживанням і виробництвом. Це не армагеддон, тому що це контрольований процес,
– наголосив голова Укренерго.

Також Кудрицький розповів, які міста наразі найуразливіші. Зокрема, він назвав Харків, Одесу, Запоріжжя, Кривий Ріг.

На сьогодні в цих регіонах найбільш інтенсивними є обстріли об’єктів енергетики. Це не значить, що в інших регіонах їх не обстрілюють. Там просто близькості до лінії фронту чи до місць розташування пуску ракет та “Шахедів”,
– пояснив посадовець.

Керівник додав, що оскільки багато генерацій розташовані саме в східній частині нашої країни, набагато важче буде передати туди енергопотужності.

“Це вдається, але це просто важче”, – підсумував Кудрицький.

Зверніть увагу! В ОП повідомили, що окупанти використали нову тактику для ударів по енергетиці України. Зокрема, вони застосовують до 10 – 12 ракет одночасно.

Міністр Герман Галущенко наголосив, що з 22 березня Росія щодня б’є по енергосистемі України. Ворог спланував усі удари. Головна його мета – знищити маневрову генерацію в нашій державі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *