Дефіцит снарядів: у ЗСУ розповіли, як викручуються з непростої ситуації

Штупун розповів, як українські військові викручуються в умовах дефіциту окремих видів снарядів / Колаж 24 Каналу

Українські військові на фронті відчувають дефіцит окремих видів снарядів, через що послаблюється можливість завдавати ударів по окупантах. Водночас у цій ситуації українські військові шукають альтернативні способи ведення боротьби проти окупантів.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун. Він зазначив, що українські військові використовують інші типи та види зброї, яка наразі є доступною, передає 24 Канал.

Штупун сказав, як ведуть бої ЗСУ в умовах дефіциту снарядів

Олександр Штупун зауважив, що наразі наші військові для протидії окупантам посилили використання FPV-дронів і дронів зі скидами, які можуть переносити на собі мінометні міни.

Водночас він наголосив, що українським військовим не вистачає снарядів саме радянського зразка, оскільки більшість артилерії в нашої держави саме з тих часів.

Але наразі працює артилерія 155 міліметрів, тобто натівського зразка,
– сказав Штупун.

Він наголосив, що артилерія зі 155 міліметровим калібром набагато точніша і дозволяє виконувати ті завдання, які перед нашими військовими наразі стоять.

У ЗСУ спростували захоплення Мар’їнки росіянами

  • Міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу рапортував Путіну, що російські війська буцімто повністю захопили українську Мар’їнку у Донецькій області. Однак у Збройних Силах України спростували ці пропагандистські наративи.
  • Речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун зазначив, що у самому місті наразі тривають бої. Таким чином росіяни не контролюють повністю Мар’їнку.
  • Штупун наголосив, що попри те, що місто повністю знищено, наші захисники ще перебувають в адміністративних кордонах Мар’їнки. Тому говорити про повне захоплення чи взяття під контроль населеного пункту росіянами – не коректно.
  • Варто зазначити, що раніше Генштаб ЗСУ у своєму звіті зазначив, що на Мар’їнському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога в районі Новомихайлівки Донецької області. Саму Мар’їнку, за даними Генштабу, ворог обстріляв із мінометів та артилерії.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *