Для частини українців можуть змінитися правила виїзду за кордон, – ДПСУ

Коротка версія новини

  • З 18 травня в Україні набирає чинності закон про мобілізацію, що може призвести до змін у правилах виїзду за кордон.
  • Держприкордонслужба попереджає про можливі зміни у правилах перетину кордону, але точні деталі ще не відомі.
  • Про нововведення розповів представник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Українців можуть очікувати зміни від ДПСУ / Колаж 24 Каналу

З 18 травня в Україні набирає чинності закон про мобілізацію. Відповідно до вимог закону, уряд має змінити нормативні документи.

Варто очікувати, що у правила перетину кордону можуть внести зміни. Про це заявив представник Держприкордонслужби Андрій Демченко на брифінгу, передає 24 Канал.

Чого очікувати українцям

В ДПСУ додали, що наразі не знають, кого саме стосуватимуться зміни.

Але зважаючи, що також в статтю 23 Закону України “Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку” були внесені зміни щодо умов відстрочки від призову, то варто очікувати, що певні, хоч і не кардинальні зміни, але можуть бути внесені в правила перетину державного кордону,
– зауважив Демченко.

Зверніть увагу! Після набуття чинності закону про мобілізацію всі військовозобов’язані чоловіки повинні упродовж 60 днів оновити свої дані в ТЦК, електронному кабінеті або у ЦНАП.Виїзд за кордон: останні новини

  • У квітні Кабмін також ухвалив постанову, яка дозволяє виїзд за кордон студентам. Якщо вони віком від 18 до 22 років, не підлягають призову та навчаються на денній формі у закладах вищої освіти, і їдуть на навчання в іноземні заклади, то вони можуть виїхати строком на 1 семестр.

  • Правила перетину кордону для військовозобов’язаних чоловіків регламентує Постанова КМУ №57, у якій визначені документи, категорії та підстави для цього. Військовозобов’язані чоловіки можуть виїжджати за кордон зокрема за сімейними обставинами.

  • На Вінниччині біля кордону з Молдовою ввели додаткові обмеження для чоловіків. У межах Яришівської, Могилів-Подільської, Ямпільської, Студенянської територіальних громад Могилів-Подільського та Тульчинського районів Вінницької області заборонено в’їзд осіб чоловічої статі віком від 18 до 60 років.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *