Довгі черги та дефіцит: в яких умовах живе окупований Маріуполь

Коротка версія новини

  • У Маріуполі є дефіцит товарів та довгі черги для отримання послуг.
  • Відкриття дитячого садочку для росіян у місті сприймається як шалене пафосне свято, тимчасом росіяни саджають за грати своїх же.
  • Депутат розповів про випадок з керівником окупаційного транспортного підприємства, якого засудили до позбавлення волі за крадіжку.
  • У місті черги на отримання допомоги становлять 500 – 1000 людей, що викликає безпокій та недовіру серед мешканців.

В тимчасово окупованому Маріуполі відбувається справжній абсурд. Відкриття дитячого садочку для росіян – це знакова подія, яка проводиться з пафосом. Тимчасом росіяни саджають за грати своїх же людей.

Депутат Маріупольської міської ради Дмитро Забавін розповів 24 Каналу, що в окупованому місті люди встають у довжелезні черги за талончиками для отримання послуг. В місті вирує дефіцит товарів.

Справжнє безумство

За словами Забавіна, в окупованому Маріуполі відбувається безумство. Коли цілий віцепрем’єр приїжджає відкривати в Маріуполь один дитячий садок, це вже каже про те, який є гуманітарний стан в місті. До окупації Маріуполя, коли після реконструкції відкривалися школи, дитячі садки – це було подією, але не пафосом. Росіяни ж після відкриття кожного “туалету” перерізають червону стрічку.

Депутат Маріупольської міської ради згадав нещодавні випадок, коли чиновника окупаційної адміністрації, керівника окупаційного транспортного підприємства, який разом з Путіним відкривав в прямому ефірі перший трамвай в Маріуполі, засудили до чотирьох років позбавлення волі в колонії суворого режиму за крадіжку

Якщо самі окупанти саджають своїх за крадіжки, то якого масштабу вона повинна була бути, щоб це відбулось,
– зазначив Забавін.

Черги та дефіцит

За словами депутата Маріупольської міської ради, росіяни відкривають один трамвай, чи дитячий садочок, а черги на отримання хоч якоїсь допомоги становлять 500 – 1000 людей. Мешканці окупованого міста займають їх вночі, щоб отримати талончик на те, щоб потім прийти й отримати послугу.

Уявіть, до якого абсурду все прийшло, Росія принесла на окуповані території радянщину, якій притаманні черги та дефіцити,
– прокоментував депутат Маріупольської міської ради.

Окупований маріуполь: останні новини

  • Вранці 19 квітня в тимчасово окупованому Маріуполі пролунали три вибухи над Маріупольським металургійним комбінатом імені Ілліча. Щонайменше один пропущений удар був по пункту керування росіян.
  • Українці в Маріуполі, які досі не отримали російські паспорти зазнають утисків від росіян. Інакше з 1 липня вони будуть вважатись іноземними громадянами.
  • Журналістське розслідування викрило, що низка німецьких компаній допомагає Росії у так званій “реконструкції” Маріуполя. Уряд Німеччини застеріг німецький бізнес від участі у будь-яких російських проєктах на території захопленого міста.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *