Байден вимагає ухвалити якнайшвидше: коли Сенат проголосує за допомогу Україні

Коротка версія новини

  • Голосування за законопроєкт про допомогу Україні у Сенаті відбудеться 23 квітня.
  • Джо Байден закликав Сенат якнайшвидше надіслати пакет для його підпису.
  • Палата представників підтримала виділення Україні майже 61 мільярда доларів.
  • Голосування у Палаті представників вважається історичним, Зеленський висловив подяку політикам.

Сенат голосуватиме 23 квітня / Колаж 24 Каналу

Голосування за законопроєкт про військову та фінансову допомогу Україні відбудеться вже у вівторок, 23 квітня, у другій половині дня.

Про це повідомив лідер демократичної більшості у Сенаті Чак Шумер. Окрім законопроєкту про Україну, політики планують розглянути ще два законопроекти – про допомогу Ізраїлю та Тайваню.

Законопроєкт є результатом місяців гострих переговорів, тиску з боку союзників США та неодноразових прохань України про допомогу.

Чак Шумер додав, що тепер Сенат готовий зробити наступний крок.

Байден закликав не зволікати

Джо Байден закликав Сенат США швидко надіслати цей пакет на його стіл, щоб президент міг підписати його як закон. Таким чином Сполучені Штати зможуть швидко відправити зброю та обладнання в Україну для задоволення її термінових потреб на полі бою,

Байден також наголосив, що законодавці проявили єдність, відстоюючи інтереси США у світі.

У цей критичний переломний момент вони об’єдналися, щоб відповісти на заклик історії, ухваливши терміново необхідне законодавство про національну безпеку, за яке я боровся місяцями,
– йдеться у заяві президента США.

Повідомляється, що деякі законодавчі акти вже були схвалені верхньою палатою Конгресу США. Це зробило шлях документу до президентського столу “доволі простим”.

Палата представників підтримала законопроєкт

  • Палата представників США підтримала законопроєкт про виділення Україні 60,84 мільярда доларів. Наразі спільний пакет направлять до Сенату.
  • Голосування почалося о 20:37 за Києвом. Республіканець Кевін Бак хотів затягнути розгляд і повернути документ у комітет. Протягом процедурного голосування, яке тривало п’ять хвилин, представники не підтримали Бака.
  • “За” віддали голоси 311 представників, 112 “проти”, 1 утримався. Під час голосування депутати махали українськими прапорцями, але потім спікер Майк Джонсон попросив “забрати прапори інших держав”, бо цього не дозволяє регламент. Журналісти “Голосу Америки” кажуть, що в Палаті представників це голосування вважають історичним.
  • Володимир Зеленський одразу після голосування подякував Палаті представників Конгресу США, обом партіям і особисто спікеру Майку Джонсону за рішення, “яке зберігає правильний хід історії”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *