Елемент інформаційної війни: у ISW оцінили ймовірність успішної наземної атаки на Харків

Коротка версія новини

  • Кремлівські пропагандисти проводять інформаційну кампанію щодо загрози вторгнення до Харкова, оцінюючи ймовірність наступу.
  • Аналіз ISW показує, що наземна атака на Харків є малоймовірною при отриманні військової допомоги від США.
  • Кремль сіє паніку серед місцевих для стимулювання їх від’їзду перед можливим наступом Росії.

Яка ймовірність наступу росіян на Харків / Колаж 24 Каналу

Кремлівські пропагандисти почали інформаційну кампанію з метою створення паніки серед українців у зв’язку із загрозою вторгнення Росії до Харкова. У Інституті вивчення війни оцінили ймовірність повторного наступу на Харків.

Аналітики ISW стверджують, що наземна атака на Харків є малоймовірною, якщо Україна вчасно отримає додаткову військову допомогу від США. Там також зазначають, що Кремль своїми ударами по місту та інформаційною кампанією намагається посіяти паніку серед місцевих.

Навіщо окупанти сіють паніку серед місцевих

Аналітики зазначають, що кремль проводить скоординовану повітряну та інформаційну операції зі знищення Харкова для того, щоб переконати українців у необхідності покинути місто напередодні можливого майбутнього наступу Росії на місто.

За оцінками Інституту вивчення війни, ймовірність успішного наземного наступу Росії на Харків є дуже низькою, якщо Україна швидко отримає відновлену військову допомогу від США.

Продовження своєчасної військової допомоги США та Заходу, зокрема, надання систем ППО та ракет, матиме вирішальне значення для оборони Харкова,
– зазначили там.

Тому Росія посилює удари та інформаційні операції проти українців у Харкові, щоб скористатися обмеженими можливостями української протиповітряної оборони та посиленням напруженості в Україні у відносно короткий проміжок часу до прибуття військової допомоги від США у прифронтові райони.

Як приклад інформаційної кампанії там навели слова російського пропагандиста Владіміра Салавйова, який заявляв про знищення Харкова “квартал за кварталом”, попереджаючи українських цивільних про необхідність негайного від’їзду з міста.

Аналітики також вказують на те, що російські війська могли обстріляти телевежу у Харкові, щоб спровокувати паніку серед місцевого населення. Ця стратегія вже застосовувалася на початку вторгнення, коли схожий удар був відбитий на Київ.

Удар по телевежі у Харкові: що відомо

  • 22 квітня Олег Синєгубов повідомив, що окупанти завдали удар по об’єкту телевізійної інфраструктури у Харкові, мовиться про місцеву телевежу. У місті є перебої із сигналом цифрового телебачення.
  • Згодом у Міністерстві культури та інформаційної політики опублікували відео, на якому можна побачити, як після російської атаки зруйнувалася Харківська телевежа. На кадрах видно, як вежа буквально “склалася” і з неї упав шпиль. У Мінкульті зазначили, що подібні атаки спрямовані на те, щоб залякати та занурити Україну в інформаційний вакуум.
  • Наразі в Харкові та області тимчасово відсутня трансляція телевізійного сигналу, тривають роботи з відновлення мовлення. Водночас трансляція низки радіостанцій у FM-діапазоні продовжується.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *