“Ганьба для світу і демократії”: Зеленський відреагував на ідею розділити допомогу США

Зеленський відреагував на ідею розділити допомогу США / Офіс Президента

Спікер Палати представників Майк Джонсон запропонував винести на голосування окремий законопроєкт про фінансування допомоги лише Ізраїлю. Президент України відреагував на цей задум і заявив, що така подія стала б ганьбою.

Володимир Зеленський під час інтерв’ю PBS NewsHour заявив, що якщо США ухвалять законопроєкт про фінансову допомогу, яка не включатиме кошти для України, то це буде ганьбою для світу й демократії.

Президент розкритикував рішення Джонсона

Володимир Зеленський розкритикував плани спікера Палати представників Майка Джонсона винести на голосування окремий законопроєкт про фінансування допомоги лише Ізраїлю. Він наголосив, що цей крок є проявом чистої політики та стане ганьбою для світу й демократії.

Ну, якщо Конгрес буде ділити цю допомогу після всього, що сталося, буде ділити на ізраїльську та українську, то це означає, що це питання виборів у Сполучених Штатах,
– сказав президент.

Український лідер вкотре нагадав, що якщо Україна програє у війні, то Росія піде війною на країни НАТО, що призведе до загибелі вже американських солдатів, яким доведеться захищати свої землі.

Люди в Конгресі повинні двічі подумати, перш ніж просувати ці політичні питання щодо підтримки України, і проголосувати за підтримку всіх країн, чиї життя залежать від цього,
– підкреслив Зеленський.

Білий дім заявив, що не прийме окремий законопроєкт

  • Нагадаємо, що 16 квітня спікер Палати представників Майк Джонсон представив окремі законопроєкти щодо фінансування допомоги США для України, Ізраїлю та Тайваню.
  • Хоч днем раніше в Білому домі заявили, що виступають проти окремого законопроєкту про допомогу Ізраїлю без допомоги Україні й не приймуть його.

До слова, нещодавно у речника Держдепу США запитали, чому Штати та партнери успішно й скоординовано захищали Ізраїль проти атак дронів та ракет, але не роблять цього для України. Метью Міллер на це відповів, що партнери “віддані допомозі Україні” й не погодився з логікою порівняння захисту України та Ізраїлю.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *