Гейлі перемагає Байдена впевненіше, ніж Трамп, – Піонтковський про передвиборну сутичку в США

Наразі не можна однозначно стверджувати, що єдиним кандидатом від республіканців стане Дональд Трамп. Відповідно до результатів праймерзів у кандидатки Ніккі Гейлі 40%, тому вона може обігнати Трампа, у якого поки 50%.

Такою думкою з 24 Каналом поділився російський публіцист зі США Андрій Піонтковський, зауваживши, що Ніккі Гейлі має жорстку проукраїнську позицію. Її підтримує істеблішмент Республіканської партії.

Як може змінитися вибір американців

На президентське крісло країни претендують троє людей – це Джо Байден, Дональд Трамп і Ніккі Гейлі. Є різні опитування щодо результатів кожного з них. Наприклад, якщо на виборах буде протистояння між Трампом і Байденом, то цифри показують перемогу Трампа з відривом у 5%.

Це можна пояснити тим, що змінилися настрої у головних групах підтримки Байдена, які забезпечили його перемогу у 2020 році. Сюди належать ліволіберальне крило партії, афроамериканці, молодь. Зараз ці групи пронизані популярними пропалестинськими настроями, тому критикують Байдена за підтримку Ізраїля. Під цим тиском він поступається Трампу.

Якщо у фіналі президентських перегонів буде Байден і Гейлі, то вона виграє у нього з 17%. Вона впевненіше перемагає Байдена, ніж Трамп, бо її підтримують практично всі незалежні кандидати,
– підкреслив Андрій Піонтковський.

Американських кандидатів умовно можна поділити на 3 категорії: схильних голосувати за демократів, за республіканців і 20% тих, хто вагається, тобто незалежних.

Чому Гейлі може програти на праймеріз

“Ніккі Гейлі дуже грамотно будує свою передвиборчу кампанію. Вона проти Байдена й Трампа, проти 80-річних кандидатів, які дивляться у минуле, тоді коли США потрібне майбутнє, перемога у війні та цілковита підтримка України та Ізраїлю”, – додав Піонтковський.

У Трампа та Байдена дуже великі антирейтинги, а позиція Гейлі має найбільший попит в американському суспільстві. Але все-таки вона може програти праймеріз. Все тому, що Гейлі перемагає серед загальнонаціональної аудиторії, а у праймеріз інша вибірка. Як правило, туди ходять заангажовані партійні активісти, серед них велика група фанатів Трампа.

Це один із парадоксів американської двопартійної системи, адже кандидат, який може виграти вибори у будь-якого суперника, навіть не може пройти на ці вибори через сито своєї партії,
– зауважив Піонтковський.

Можна провести опитування, кого оберуть люди між Байденом і Гейлі. Це допоможе Гейлі збільшити свої шанси на виборах. Людям треба показати, що вона популярніша серед американців, ніж Трамп.

“Дуже небезпечно довіряти Трампу крісло в Овальному кабінеті, зважаючи на його ставлення до України”, – наголосив російський публіцист зі США.

Президентські вибори у США: актуальні новини

  • Губернатор Флориди Рон Десантіс зняв свою кандидатуру з виборів та висловив підтримку Дональду Трампу. Цьому передували партійні вибори у штаті Айова, на яких йому не вдалося обігнати Трампа. Раніше з передвиборчих перегонів зійшов ще один кандидат-республіканець – Вівек Рамасвамі. Відтак головна боротьба точиться між Трампом і Гейлі.
  • Трамп не стримується у своїх висловлюваннях та дивує новими заявами. Під час зустрічі зі своїми прихильниками він сказав, що нібито може закінчити війну ще до того, як зайде в Овальний кабінет. Політик наголосив, що добре знає Путіна та Зеленського, тому зможе все “врегулювати”.
  • Крім цього, Трамп звинуватив Європу у тому, що вона допомагає Україні менше, ніж США. Він наголосив, що цифри потрібно зрівняти, адже зараз ці суми не порівнювані.
  • Колишній президент США озвучив ще одну цинічну заяву. Трамп наголосив, що “добре ладнає з Путіним”, тому зможе вирішити ситуацію в Україні. Він додав, що проблеми нібито полягають у фальшивих новинах. Якби вони були правдивими, то “90% наших проблем у цій країні було б вирішено”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *