По Києву завдали комбінованого удару: ворог атакував крилатими ракетами та, ймовірно, балістикою

Київ атакували ракетами різних типів / Колаж 24 Каналу

Росія 23 січня атакувала Україну, зокрема, частину ракет ворог спрямував на Київ. На жаль не минулося без руйнувань та постраждалих.

В ефірі 24 Каналу речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов розповів про деталі атаки на столицю. Він заявив, що ворог завдав комбінованого удару.

Комбінований удар по Києву

За словами Шаманова, столиця опинилися під комбінованим ракетним ударом росіян. Спочатку Київ атакували крилаті ракети Х-101/Х-555, які ворог запустив з бортів стратегічної авіації Ту-95МС з району Каспійського моря, а потім – ворог, ймовірно, атакував балістичними ракетами. Шаманов припустив, що це могли бути “Іскандери”.

Однак остаточну кількість та маркування ракет нададуть Повітряні сили,
– наголосив Шаманов.

Які наслідки ракетної атаки на Київ

  • Близько о 07:05 у Києві пролунали вибухи. Сергій Попко повідомив, що у столиці працюють системи та засоби ППО, тому людей закликали не виходити з укриттів.
  • Під ударом опинилися Святошинський, Солом’янський та Печерський райони Києва. На жаль, там не вдалося уникнути руйнувань.
  • Зокрема у Святошинському районі унаслідок ракетної атаки загорілися припарковані автомобілі, нежитлові будівлі та одна з квартир. Окрім того, у житловому будинку в одній з квартир виявили нездетоновану бойову частину ракету.
  • У Солом’янському районі є руйнування двоповерхової нежитлової будівлі, також зафіксовано загоряння кількох квартир у багатоповерхівці.
  • У Печерському районі виникла пожежа в нежитловій будівлі.
  • Станом на 08:30 відомо про 9 постраждалих в Солом’янському та Святошинському районах столиці внаслідок ранкової атаки ворога. 8 людей госпіталізували, а 13-річному постраждалому хлопцю надали допомогу на місці. Окрім того, одному постраждалому медики проводять реанімаційні заходи.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *