Готують пропагандистів з дитячого віку: як окупанти впливають на свідомість жителів Маріуполя

Окупанти створили жахливі умови життя людям на окупованих територіях. Зокрема в Маріуполі вони потерпають через відсутність опалення та світла. Також відчувають репресії окупаційної влади та тотальний вплив російської пропаганди.

Росіяни насамперед прагнуть завоювати розум дітей та підлітків на окупованих територіях. Про це 24 Каналу розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, додавши, що саме молоде покоління окупанти “обробляють” найпотужніше.

Відправляють дітей на навчання

В окупованому Маріуполі росіяни сконцентрувались виключно на дітях. Зараз прокотилась хвиля заходів у межах так званої “юнармії” (молодіжна мілітарна організація, що заснована міноборони Росії – 24 Канал) – щось типу “дня загиблого воєнкора”. І “юнармія” ходила по вулицях та по школах з портретами.

Зараз росіяни пішли далі – в Санкт-Петербурзі та в Москві вони запускають медійну школу з навчання дітей з окупованих територій, а саме з Донецької області. Вже поїхали туди на навчання перші діти.

“Росіяни починають готувати пропагандистів з дитячого віку. Зокрема обійцяють їм участь в програмах російських державних каналах. Звісно це будуть зустрічі з російськими пропагандистами на кшталт Владіміра Соловйова”, – зазначив радник міського голови Маріуполя.

Ефективний спосіб запровадження пропаганди

Наближається Новий рік, і окупаційна влада анонсувала, що з Маріуполя повезуть дітей на автобусах у Москву та Санкт-Петербург на новорічні свята.

Це дуже ефективне запровадження пропаганди, тому що саме через дітей окупанти впливають на свідомість дорослих.

“Діти приходять додому та розповідають батькам. А у дорослих, навіть проукраїнських, толеризується ставлення, адже вони розуміють, що за умов, що дитину все одно треба кудись відправляти, Москва, Санкт-Петербург чи інший регіон Росії, все одно краще, ніж Маріуполь”, – пояснив Петро Андрющенко.

Що відбувається в Маріуполі

  • В окупованому місті постійно проходять зачистки. Для цього росіяни закривають в’їзд та виїзд у населені пункти, а потім перевіряють людей на вулицях. Зокрема обшукують житло, допитують місцевих жителів, перевіряють гаджети.
  • Жахливі умови в Маріуполі у сфері житлово-комунального господарства. Приблизно 50% будинків в місті, куди є можливість надати тепло, залишаються без опалення. Окупанти намагаються вирішити проблему за допомогою обігрівачів. Проте їх увімкнення призводить до перенапруження у системі, внаслідок чого місцеві жителі залишаються ще й без світла.
  • Водночас росіяни продовжують споруджувати оборонні лінії в Маріуполі та укріплювати рубежі. Крім того, окупанти мінують мости, і поруч з кожним з них розташовують незначну базу загарбників, які його охороняють.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *