Гучно затриманого у 2017 за розтрату генерал-майора виправдав суд: подробиці

Алімпієва обвинувачували у недбалому ставленні до військової служби. Його гучне затримання відбулося ще у 2017 році.

Читайте також Чаус каже, що його хотіли вбити, а він втік: текст рішення суду

Новий виток гучної справи про розтрату 2,4 мільйона гривень

9 серпня суддя Ігор Семіряд Дзержинського районного суду Харкова виправдав Андрія Алімпієва за частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України. У ній мовиться про недбале ставлення до військової служби.

Тут треба зауважити, що звинувачували Алімпієва по цій статті не зразу.

  • У листопаді 2017 року чоловіка, який на ту мить обіймав посаду начальника Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба, затримали. Генерал-майора запідозрили у розтраті 2,4 мільйона гривень під час закупівлі палива.
  • Підозру офіційно оголосили за частиною 5 статті 191 – про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.
  • Той самий Дзержинський суд взяв Алімпієва під варту, але залишив тому право вийти під заставу. Заплативши 1,5 мільйона гривень, у січні 2018 Алімпієв вийшов із СІЗО.
  • А згодом стало відомо, що статтю звинувачення йому змінили. За новою його могли б покарати позбавленням волі від 5 до 7 років (прокуратура просила 6). За старою же могли ув’язнити аж на 7 – 12 років.

Однак і за цією новою підозрою вирок виявився виправдальний. Утім, прокуратура має право оскаржити його впродовж 30 днів.

Нагадаємо: іншого керівника Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба –генерал-майора Олександра Турінського – у жовтні 2020 року відсторонили від виконання обов’язків начальника.

  • Справа пов’язана з авіакатастрофою Ан-26.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *