Як живуть українці за кордоном в умовах пандемії: фото, відео

Не всіх українців пандемія коронавірусу змусила повернутися додому. Багато з них залишилися жити за кордоном. Як карантин в інших країнах змінив життя громадян України – читайте в матеріалі 24 каналу.

Німеччина, Вупперталь

Міхаель хоч і народився в Україні, втім з самого дитинства живе тут. За його словами, на COVID-19 у них в місті захворіло майже пів тисячі людей, 11 – померли. Через карантин вже місяць люди не ходять на роботу. Втім, без грошей не залишаються.

Німеччина дуже допомагає своїм громадянам. Наприклад, приватний підприємець може отримати від 9 до 30 тисяч євро,
– зазначив Міхаель.


Міхаель / Скриншот

В Німеччині виходити на вулицю можна без маски. Єдина вимога – групами більше 2 не ходити. За порушення штраф – 200 євро.


Міхаель показав одну з центральних площ міста зараз / Скриншот

Працюють також лише продуктові магазини та аптеки. Втім, головне правило всередині – дистанція. Аби її зберігати, в магазинах всі зобов’язані брати візки. А на вході завжди стоїть людина, яка продезінфікує ручку від візка.


У магазинах обов’язково брати візок / Скриншот

Та з дисципліною, є проблеми і в німців. З приходом тепла, каже Міхаель, все менше людей дотримуються карантину: гуляють в парках та на дитячих майданчиках. Тим часом кількість заражених в країні уже перевалила за 100 тисяч.

Єгипет, Хургада

Хургада – найбільш туристичне місто Єгипту. Марія живе тут уже 6 років. Каже, хоч в країні і не так багато випадків зараження – майже 2 тисячі – борються з поширенням вірусу тут радикально – запровадили нічну комендантську годину.

В країні ще на 2 тижні продовжать комендантську годину. Тепер з 8 вечора до 6 ранку ніхто не може покинути будинок. За порушення комендантської години – 4 тисячі фунтів – це більше 6 тисяч гривень,
– пояснила Марія.


Марія живе у Єгипті вже 6 років / Скриншот

В Єгипті на період карантину закрили всі державні установи. Радикальними були єгиптяни і в плані релігії – закрили мечеті. Під забороною і купання в Червоному морі. Натомість магазини з торговельними центрами тут працюють в звичному режимі.

“Ресторани працюють тільки на доставку. Супермаркети деякі працюють до комендантської години. Маленькі магазини можуть працювати і під час”, – розповіла Марія.


А це – центральна набережна Хургади /  Скриншот

Ще нещодавно на центральній набережній гуляли туристи та самі єгиптяни. Сьогодні ж на її територію пускають лише з спеціальним дозволом. За словами Марії, в Єгипті вже почали пристосовуватися до нового ритму життя. Нариклад, її сусід майже кожного вечора, з початком комендантської години, на своєму балконі влаштовує концерт для жителів будинку.


Сусід Марії щовечора влаштовує концерти / Скриншот

Дивіться відео, як живуть українці за кордоном в умовах пандемії – частина 2

 

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *