Як вчителі формують у дітей любов до тварин

PR

Як зробити так, щоб на вулицях було якнайменше безпритульних песиків та котиків? Один із найкращих способів – профілактика, а саме – проведення просвітницької роботи серед дітей та молоді.

Уже декілька років поспіль цю місію бере на себе благодійний фонд Happy Paw («Щаслива лапа»), запровадивши соціальний проект «Біоетика в дії».

Організатори регулярно проводять низку заходів та конкурсів серед шкіл та садочків, щоб залучити якомога більше молоді робити добрі справи, спрямовані на реальну допомогу тваринам в притулках.

Мережа «Фокстрот», як партнер організації, у 2020 році підтримала цю ініціативу. А у 2021 році до неї приєднався міжнародний бренд Vivo, долучившись до проведення Всеукраїнського конкурсу «Біоетика в дії» для вчителів.

Мета конкурсу – у доступній для дітей формі передати ідею гуманного ставлення до тварин в суспільстві, поглиблення знань про правила догляду за домашніми тваринами та виховання відповідального ставлення до «чотирилапих» улюбленців, підтримка творчої педагогічної діяльності працівників загальноосвітніх навчальних закладів.

За умовами заходу, необхідно було підготувати авторську методичну розробку (інтерактивний урок, квест, вікторину тощо) для школярів на тему «Гуманне та відповідальне ставлення до собак та котів». Також необхідно було взяти участь в ІІ Міжнародному уроці доброти та провести розроблену активність з учнями протягом визначеного періоду.

Участь в конкурсі взяли 30 педагогів з 16 областей України: Сумської, Полтавської, Вінницької, Харківської, м. Київ та інших. Надіслані методичні розробки вразили креативними підходами та обізнаністю педагогів щодо сучасних тенденцій у вирішенні проблеми безпритульних тварин.

«Творчий небайдужий вчитель – це справжній скарб для школи, дітей та батьків. Саме такі педагоги стали переможцями нашого Всеукраїнського конкурсу з цінними призами від партнерів конкурсу – Vivo та Фокстрот», – зазначили організатори конкурсу з Благодійного фонду Happy Paw.

Всі учасники конкурсу отримали грамоти, а 9 переможців у трьох категоріях (молодші, середні та старші класи) – подарунки від партнерів: І місце – смартфон Vivo Y20 4/64GB Nebula Blue, ІІ місце – блендер, ІІІ місце – міксер.

«Компанія Vivo вдячна за можливість долучитися до корисного проєкту для українського суспільства, адже формування правильних цінностей має закладатися змалечку, а шкільні вчителі відіграють у цьому процесі надзвичайно важливу роль», – вважає Наталія Череповська, менеджер з комунікацій Vivo.

Відзначимо, що спільним внеском благодійного фонду, «Фокстрот» та партнерів за 2021 рік зроблено чимало: на підтримку ідеї з адопції безпритульних тварин запущено інформаційну кампанію та проект «Пухнасті друзі в кожен дім», допомогли 25 притулкам побутовою технікою та кормом, долучилися до проєкту «Опіка» (взяли під опіку врятованих лисичок у притулку «Бест Френдс» на Київщині), масштабували освітній напрямок тощо.

«Ми переконані, що кожен маленький крок у нашій спільній діяльності переросте у великий результат у майбутньому. Дякуємо партнерам та запрошуємо усіх небайдужих долучатися до соціальних ініціатив, допомагати притулкам та сприяти у пошуку турботливих господарів для самотніх «хвостиків», – додала Оксана Ковальчук, менеджер з комунікацій «Фокстрот».

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *