Імовірна загибель Герасимова внаслідок удару по Криму: що каже Буданов

Буданов відреагував на можливу загибель Герасимова / Колаж 24 Каналу

Україна завдала успішного удару по окупантах у Криму 4 січня. Мережею активно поширюється інформація, що під час нього буцімто міг загинути Валерій Герасимов.

Про це в ефірі телемарафону спитали керівника ГУР МО Кирила Буданова. Очільник українського розвідувального відомства був максимально лаконічним, а його вираз обличчя – максимально загадковим під час відповіді, передає 24 Канал.

Я, скажімо так, не маю інформації, яка б підтверджувала це,
– зазначив Кирило Буданов.

Що відомо про можливу загибель Герасимова

Власне, 4 січня, у день народження Кирила Буданова, ЗСУ завдали удару по командному пункту ворога неподалік Севастополя. Відомо, що в ньому перебували російські офіцери. Згодом почали розносити інформацію про те, що буцімто серед загиблих – начальник генштабу збройних сил Росії Валєрій Герасимов.

Звернімо увагу, що в Україні не схильні вважати, що ця версія відповідає дійсності. На думку спікера Української добровольчої армії “Південь” Сергія Братчука – це неправда.

Є багато версій, кого там могли вразити, навіть чув відоме прізвище Герасимов. Це була б гарна новина, але думаю, що навряд чи це відповідає дійсності. Але те, що в цьому командному пункті було уражено кілька високопоставлених офіцерів або генералів російської окупаційної армії, то це дійсно,
– розповів він в ефірі “Еспресо”.

Тим часом у СБУ зазначили, що наразі інформацію про можливу загибель Валєрія Герасимова прокоментувати не можуть.

Що відомо про влучання у командний пункт

  • 4 січня на півострові Крим було надзвичайно спекотно. У самому лише Севастополі у першій половині дня пролунало щонайменше 10 вибухів.
  • Так, близько 16:00 у Криму чули потужні вибухи. Зокрема, вони неабияк перелякали мешканців Севастополя та Балаклави.
  • Згодом у СтратКомі ЗСУ повідомили, що о 15:00 Збройні Сили України уразили командний пункт з’єднання окупаційних військ. Це вдалося зробити неподалік Севастополя. Правда, жодних інших деталей у СтратКомі не сповістили.
  • Тим часом джерела 24 Каналу розповіли, що попередньо є влучання у військову частину в Юхаріній балці. Відомо, що там розміщувався підрозділ секретного захищеного зв’язку з генштабом Росії.
  • Та й у телеграм-каналі “Кримський вітер” теж зауважили, що влучання було в Юхаріній балці. Зазначають, що одну ракету буцімто збили, а друга влучила у військову частину – командний пункт зв’язку – в Юхаріній балці у Севастополі. І що туди вирушили швидкі та пожежники.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *