Інформація вийшла саме з російських джерел, – Гуменюк про розстріл полонених українських воїнів

Гуменюк про розстріл полонених, попередньо, біля Кринків / Колаж 24 Каналу (фото ілюстративні, Getty Images)

00:00

Напередодні, 7 квітня, у мережі з’явилося відео розстрілу окупантами трьох полонених українських захисників, попередньо, біля Кринків на Херсонщині. Інформація вийшла саме з російських джерел.

Про це в ефірі телемарафону заявила керівниця пресцентру Сил оборони Півдня. Наталія Гуменюк наголосила, що цей випадок вже задокументовано як черговий злочин росіян, передає 24 Канал.

“Ще не ідентифіковано, що це дійсно біля Кринків”

Робота ще триває. Пам’ятаємо про те, що інформація вийшла саме з російських джерел. Вони її використовують зі свого боку для того, щоб демотивувати наших воїнів, налякати, залякати людей України в цілому тим, що ось така гірка доля може бути,
– підкреслила Гуменюк.

Водночас додала, що, по-перше, ще не ідентифіковано, що це дійсно було біля Кринків. По-друге, не ідентифіковані люди на відео.

Однак, робота триває, і такий випадок не залишиться без уваги. Він уже задокументований вже як злочин росіян.

Гуменюк висловила впевненість, що в сукупності зусиль Сил оборони та правоохоронних органів буде правильний результат і передача справи до міжнародного трибуналу.

До речі, напередодні спікерка зауважила, що публікуючи такі відео, ворог намагається тиснути, адже успіхів у Кринках не має.

Розстріл полонених – тяжкий міжнародний злочин

  • Уповноважений з прав людини наголосив, що це черговий тяжкий міжнародний злочин російських військових, який є зухвалим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.
  • Омбудсмен вже направив офіційні листи до ООН та МКЧХ.
  • Також Дмитро Лубінець наголосив, що через беззубу позицію міжнародних організацій Росія продовжує вбивати військовополонених.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *