Окупанти вкотре тероризували Україну “Шахедами”: хронологія 776 дня війни

Хронологія 776 дня війни / Колаж 24 Каналу

Українські захисники продовжують тримати оборону на всій лінії фронту, мужньо відбиваючи атаки росіян. Наші воїни знищують особовий склад і техніку загарбників.

Триває 776 день повномасштабної війни Росії проти України. Про головні події цієї доби – читайте у тексті 24 Каналу.

09:28, 9 квітняОкупанти намагалися поцілити в об’єкти критичної інфраструктури на Одещині

Наталія Гуменюк розповіла, що вночі 3 дрони було збито на Миколаївщині, 3 – на Дніпропетровщині, 2 – на Херсонщині й ще 1 – на Одещині.

Вона також зазначила, що ворог знову намагався поцілити в об’єкти критичної інфраструктури.

Внаслідок падіння уламків збитого дрона в Одеському районі пошкоджено приватне обійстя, також обірвало лінію електропередач.

08:49, 9 квітняДрони атакували Воронеж

У Воронізькій області російська “пе-ве-о” виявила та збила безпілотник літакового типу. Про це повідомив місцевий губернатор Олександр Гусєв.

Згодом у Міноборони Росії заявили, що над регіоном збили все ж 2, а не 1 безпілотник. Ну і за традицією подію назвали спробою України здійснити терористичний акт на території країни-агресорки.

08:46, 9 квітняВнаслідок атаки “Шахедів” на Львівщині пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури

Сили ППО та мобільні вогневі групи збили усі безпілотники, які увійшли у повітряний простір Львівської області.

На жаль, їхні уламки пошкодили обʼєкт критичної інфраструктури. Була пожежа. Її оперативно загасили. Обійшлося без жертв та постраждалих.

08:45, 9 квітняЛіквідовано 850 окупантів

За останню добу окупанти втратили 850 солдатів. Від 24 лютого 2022 року російські війська загалом втратили 449 250 осіб, а також тисячі одиниць військової техніки.

08:01, 9 квітняНа Херсонщині збили 2 “Шахеда”

Голова Херсонської ОВА Прокудін Олександр повідомив, що під час нічної дронової атаки сили протиповітряної оборони України на території нашої області знищили 2 “Шахеди”.

Також відомо, що минулої доби противник обстрілював Білозерку, Антонівку, Садове, Станіслав, Дар’ївку, Наддніпрянське, Зеленівку, Микільське, Гаврилівку, Берислав, Новоберислав, Тягинку, Качкарівку, Монастирське та місто Херсон.

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено 4 приватних будинки, гаражі.

Через російську агресію 2 людини дістали поранення.

07:38, 9 квітняНад Дніпропетровщиною збили 5 “Шахедів”

Вночі наші сили ППО знищили над областю 5 ворожих “Шахедів”. Їх збили над Камʼянським, Криворізьким та Дніпровським районами.

Не давали спокою і Нікопольщині. Вчора ввечері запустили дрон-камікадзе по райцентру та обстріляли з артилерії Покровську громаду. На щастя, обійшлося без руйнувань та постраждалих.

07:37, 9 квітняРосія атакувала Миколаївську область

У ніч на 9 квітня силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено три “Шахеди”.

Також уночі, 9 квітня, о 03:35 та 03:38 ворожі артилерійські обстріли фіксувалися по території Куцурубської громади. Постраждалих немає.

07:23, 9 квітняПротягом минулої доби відбулося 56 бойових зіткнень

У Генштабі ЗСУ розповіли, що загалом, ворог завдав 4 ракетних та 97 авіаційних ударів, здійснив 92 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Під артилерійським вогнем були близько 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 4 зенітно-ракетних комплексах та 7 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 засобу протиповітряної оборони, 2 станціях РЕБ та 2 районах зосередження особового складу ворога.

07:23, 9 квітняРосія атакувала Україну 20 “Шахедами”

Командувач Повітряних сил Микола Олещук розповів, що уночі 9 квітня 2024 року Росія атакувала Україну 20 ударними БпЛА типу “Shahed-131/136”.

В результаті протиповітряного бою захисники неба знищили усі 20 “Шахедів”.

07:22, 9 квітняНа Хмельниччині пролунали вибухи

О 03:25 надійшла інформація про те, що в регіоні лунають вибухи. Про це повідомили кореспонденти Суспільного.

07:14, 9 квітняНа Львівщині працювало ППО

О 03:55 Повітряні сили опублікували повідомлення про те, що група “Шахедів” рухається з Тернопільщини у напрямку Львівщини.

О 3 ранку очільник Львівської Обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив, що ворожі безпілотники заходять в повітряний простір регіону.

Місцеві телеграм-канали писали про звуки вибуху в області. О 03:32 Максим Козицький підтвердив цю інформацію, написавши: “На Львівщині працює ППО”.

07:13, 9 квітняВ Одеській області працювало ППО

О 02:03 місцеві ЗМІ написали про те, що ППО працює по “Шахедах”.

Вже о 02:07 місцеві ЗМІ зауважили, що можна видихати.

07:08, 9 квітняВибухи у Полтавській області

О 01:39 Суспільне Полтава написало, що на Полтавщині чули звук, який нагадує вибух. Пізніше з’явилася інформація про повторний вибух.

06:54, 9 квітняВибухи у Севастополі

Про те, що відбувається у Севастополі, повідомив телеграм-канал “Крымский ветер”. Близько 1 ночі у ньому з’явився допис, у якому посилаються на місцевих підписників. Кажуть, у Севастополі чули гучний вибух. Згодом уточнили, що це був не один вибух, а кілька з коротким інтервалом.

Російські ЗМІ пізніше почали писати про те, що ж могло стати причиною гучних вибухів. Кажуть, що за попередньою інформацією, у Севастополі буцімто чули результат роботи ППО.

06:51, 9 квітняУ Кам’янському лунали вибухи

Російські військові запустили “Шахеди”. Відомо, що у Кам’янському у ніч проти 9 квітня пролунав вибух. Так, о 00:33 місцеві ЗМІ написали про те, що у місті чутно вибух.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *