Іноземні студенти щороку витрачають в Україні 15 млрд грн

Іноземні студенти, навчаючись в Україні, щороку витрачають на власні потреби понад 570 млн доларів.

Про це в ефірі парламентського телеканалу «Рада» повідомила директор Українського державного центру міжнародної освіти Олена Шаповалова.

За її словами, кожен іноземний студент, здобуваючи вищу освіту в Україні, витрачає щонайменше від 6 до 8 тисяч доларів США щороку.

«Загальна сума витрат на навчання, проживання, страхування, оформлення документів, харчування, транспорт та інші потреби, сягнула понад 570 млн доларів США. Якщо в середньому тривалість навчання дорівнює 5-6 рокам, то в цілому дохід України від іноземних студентів за цей період становить понад 3 млрд доларів США», – зазначила директор Українського державного центру міжнародної освіти.

Також Олена Шаповалова запевнила, що Україна створює умови для того, щоб іноземних студентів в українських університетах ставало більше. Серед них – План заходів щодо популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів, який було розроблено на виконання Указу Президента.

«Це вперше за всю історію незалежної України ми маємо план популяризації української вищої освіти для іноземців. Він включає низку заходів, які спрямовані на залучення більшої кількості іноземних студентів до українських вишів. Серед них – проведення маркетингово дослідження привабливості   української   освіти,   проведення   Українського   форуму міжнародної освіти, виставок Study in Ukraine за кордоном», – сказала Олена Шаповалова.

Серед інших умов – напрацювання народними депутатами поправок до закону, що дозволяє студентам навчатися рідною мовою.

«Для нас дуже цінно, що в Україні навчається понад 75 тисяч студентів зі 155 країн світу. Адже навчання іноземних студентів – це визнання української освіти, імідж України та інвестиції в економіку», – відзначила  директор Українського державного центру міжнародної освіти.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *