“Йти на Москву”: російські добровольці розповіли, як хочуть спровокувати повстання проти Путіна

Російські добровольці назвали свою кінцеву мету / Колаж 24 Каналу

Легіон “Свобода Росії”, “Сибірський батальйон” і Російський добровольчий корпус хочуть активізувати внутрішню опозицію в Росії. Операція російських добровольців була навмисно приурочена до президентських виборів.

Напередодні президентських “виборів” у Росії, добровольчі воєнізовані формування, що діють під егідою українських військових, розпочали двостороннє вторгнення до Бєлгородської та Курської областей. Дії російських добровольців прокоментував волонтер легіону “Свобода Росії” Олексій Барановський.

Якою є мета рейду

За словами російського добровольця, проукраїнські повстанські формування прокладають собі шлях через спільний кордон між двома країнами, що воюють. Вони хочуть, щоб ця операція спровокувала повстання проти кремлівського диктатора Путіна.

Метою є добровольців є подальше звільнення Росії від Путіна. Барановський зазначає, що, можливо, зараз це не вдасться зробити, проте вони не планують полишати свою кінцеву ціль. Як розповів Барановський, бійці повстанців мають намір зрештою “йти на Москву”.

За його словами, нині російські добровольці ще не готові йти з походом на Москву. Однак, коли ситуація дозволятиме та зросте кількість бійців до відповідного рівня – тоді вони втілять це завдання.

Ми обов’язково за нього візьмемося. Завдання максимум – воно таке є від початку, і його ніхто не скасовував,
– сказав Барановський.

Час був вибраний навмисне

Добровольці також розповідають, що операція спеціально приурочена до президентських виборів, які вони назвали “останнім поштовхом Путіна до узурпації влади”.

Можливо, ми не зможемо зупинити федеральні вибори, але ми можемо зірвати регіональні голосування, тому ми робимо все можливе, щоб принести це “повітря свободи” принаймні до деяких частин країни,
– розповів боєць.

Як почався рейд російських добровольців

  • 12 березня три підрозділи, в яких воюють громадяни Росії – легіон “Свобода Росії”, Російський добровольчий корпус і “Сибірський батальйон” – перетнули кордон з Росією. Вони заявили про початок операції з “визволення Росії від диктатури”. Рейд триває у Бєлгородській та Курській областях.
  • Добровольці заявили, що вони взяли під контроль Лозову Рудку та Тьоткіно й рухаються далі. Водночас окупанти залишили населені пункти – російська армія кинула техніку та своїх же громадян.
  • Активність добровольчих підрозділів у прикордонних регіонах Росії спостерігається в наступних місцевостях: селище Тьоткіно в Курській області, населені пункти Глотове та Лозова Рудка в Бєлгородській області, село Нехотіївка й у районі Нової Таволжанки Бєлгородщини.
  • У Владіміра Путіна також нарешті відреагували на прорив кордону. Кремлівський диктатор заявив, що операцію розпочали начебто “іноземні найманці” та сказав, що Україна нібито “хоче захопити території для обміну під час переговорів”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *