Комбінована атака на Україну, десятки постраждалих і жертви: хронологія 699 дня війни

Хронологія 699 дня війни / Колаж 24 Каналу

Росія продовжує терор цивільного населення України. Окупанти завдали комбінованого удару. На жаль, є жертви та багато постраждалих.

Про нові воєнні злочини росіян, ситуацію на фронті та міжнародній арені, головні новини 699 дня війни пише 24 Канал.

23:40, 23 січняНімеччина вперше передасть Україні гелікоптери Sea King

Борис Пісторіус обіцяв передати Україні шість списаних багатоцільових військових гелікоптерів Sea King Mk41.

Sea King – це перевірений і надійний вертоліт, який допоможе українцям у багатьох сферах: від розвідки над Чорним морем до транспортування солдатів. Це перша німецька поставка такого типу,
– сказав Пісторіус.

22:43, 23 січняРосія атакує дронами

Ворог атакував Україну безпілотниками. Під час останньої повітряної тривоги в Полтавській області працювала ППО. Один БпЛА впав на території Лубенського району. За попередньою інформацією, без жертв. На місці працюють всі відповідні служби,
– написали в Полтавській ОВА.

22:33, 23 січняУ Харкові вибухи, третій раз за день

Вісім поранених, троє госпіталізованих у середньому стані.

Окупанти вдарили ракетами С-300 із території Бєлгорода.

22:00, 23 січняПідбито підсумки 18-го “Рамштайна”

“В цьому році отримаємо зброю, якої ще немає і яка допоможе вражати ворога і логістичні вузли”, “Ми можемо перехитрити ворога, застосувавши асиметричний підхід” – так характеризують результати засідання в Міноборони.

Деталі читайте тут.

21:49, 23 січняПарламент Туреччини схвалив вступ Швеції до НАТО

Тепер очікується, що президент Туреччини Ердоган підпише документ протягом кількох днів. Тоді Угорщина буде єдиною державою-членом, яка досі не схвалила приєднання Швеції.

21:39, 23 січняРосія жертвує 400 солдатами заради 1 квадратного кілометра української землі, – Умєров

Глава Міноборони України розповів, що протягом майже двох місяців російські загарбники в спробах просунутися в Україні втратили величезну кількість військових.

Вони жертвують в середньому 400 солдатами в обмін на один квадратний кілометр землі. З моменту нашої останньої зустрічі Росія втратила понад 54 тисячі солдатів. Проте ворог має необмежений мобілізаційний ресурс,
– заявив Умєров.

Умєров зауважив, що противник не припиняє наступальних дій по всій лінії фронту і по всій Україні. За його словами, противник використав вшестеро більше артилерійських снарядів, ніж українські сили.

Попри свої ресурси та перевагу у виробництві зброї, Росія не наблизилася до своїх стратегічних цілей. Вся російська військова машина працює на повну силу, щоб атакувати маленькі українські села.

21:33, 23 січняКанада передасть Україні морські човни і долучиться до навчання українців на F-16

Міністр оборони Канади Білл Блер під час 18-го засідання Контактної групи з питань оборони України 23 січня оголосив про новий пакет військової допомоги Києву та долучення канадських інструкторів до навчання українських льотчиків на винищувачах F-16.

Пакет військової допомоги вартістю близько 15 мільйонів доларів містить 10 жорстко-корпусних надувних човнів компанії Zodiac Hurricane Technologies. Ці судна допоможуть Україні в таких операціях, як пошуково-рятувальні роботи, транспортування військ і вантажів, стеження й розвідка.

21:26, 23 січняУ Кринках українські військові ліквідували громадянина Білорусі

Українські військові ліквідували у Кринках у Херсонській області чергового загарбника. Цього разу це був громадянин Білорусі, що воював на боці російської армії проти України.

Журналіст Денис Казанський наголосив, що це перший підтверджений випадок участі білорусів у боях за Кринки. Цей чоловік був старшим лейтенантом.

21:12, 23 січняНа Полтавщині чоловіка судили за ухилення від мобілізації

У Полтавській області чоловік отримав аж 18 повісток. Він слухняно з’явився до ТЦК 16 разів, але згодом почав ігнорувати запрошення до військкомату – за що його притягнули до відповідальності.

За словами чоловіка, під час кожного візиту до військкомату його визнавали непридатним до служби, але повістки продовжували приходити.

20:55, 23 січняЧехія допоможе з підготовкою 20 українських цивільних пілотів

Чеський технічний університет (ЧТУ) і Національний авіаційний університет домовились про співпрацю, в межах якої в Чехії підготують 20 українських пілотів цивільної авіації.

Програма триватиме три роки, в її межах цивільні пілоти з України пройдуть річну підготовку з подальшим продовженням. Ініціативу фінансують спільно Чехія та Сполучені Штати.

20:52, 23 січняДалекобійної зброї стане більше, – Міноборони

Є цілковите розуміння партнерів, що нам ця зброя потрібна і зобов’язання, щоб працювати над тим, щоб надавати Україні більше зброї для подібних ударів,
– повідомив начальник Управління преси та інформації Міноборони Ілларіон Павлюк.

В рамках зустрічі також обговорювались адаптація зенітних ракет західних зразків до радянських пускових платформ, що є у розпорядженні Сил оборони України, а також нарощення можливостей для збільшення виробництва боєприпасів і артилерійських систем, в тому числі у спільних проєктах країн партнерів з Україною.

20:50, 23 січняНе тільки F-16: Ігнат назвав зброю, яка здатна змінити хід війни в Україні

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат зауважив, що нашій державі потрібно від партнерів отримати інструмент, щоб закінчити війну. Цим інструментом є високотехнологічна далекобійна зброя.

Наприклад, ATACMS. Чекаємо на рішення німецького уряду про Taurus. Є StormShadow, тому треба, щоб до британських та французьких ракет доєдналася німецька,
– сказав він.

Ігнат підкреслив, що нашій армії важливо мати кількість цієї зброї, щоб бити ворога ефективніше. Тоді це буде серйозна допомога нашим побратимам з Сухопутних військ.

20:45, 23 січняРосія випустила по Україні кілька груп “Шахедів”

У деяких областях оголошена повітряна тривога. Ворог випустив по Україні одночасно кілька груп “Шахедів”. Можливе поширення тривог за траєкторією руху дронів-камікадзе.

20:00, 23 січняРакетна атака готувалася, найімовірніше, ще до збиття А-50, – Світан

Військовий експерт пояснив, що ранкова ракетна атака була середньої інтенсивності. Її можна підготувати приблизно за тиждень.

На його думку, через знищення А-50 росіяни не змогли раніше її здійснити. Наші ж сили ППО добре відпрацювали, знищивши половину ракет прямим влучанням. Цікаво, що їх збивали навіть із кулеметів, що є доволі рідкісним явищем. Ще певну кількість ракет знешкодили засобами РЕБ.

19:56, 23 січняУряд Латвії виділить понад 15,6 мільйонів євро на забезпечення українських біженців

Латвійський уряд схвалив пропозицію Міністерства захисту довкілля та регіонального розвитку (VARAM) про виділення коштів місцевому самоврядуванню для підтримки біженців з України до літа 2024 року.

Рішення уряду Латвії передбачає виділення VARAM до 15,6 мільйона євро для щомісячної компенсації місцевим органам влади видатків на утримання українських біженців.

19:48, 23 січняРосіяни запускають ракети з конвеєра: військовий експерт оцінив їхню якість

Російські окупанти застосовують ракети, які були виготовлені у кінці 2023 року. У ворога не так багато запасів ракет, тому він змушений запускати їх з конвеєра.

Компоненти цих ракет не настільки якісні, адже через західні санкції Росія не отримує чимало необхідних комплектуючих.

19:44, 23 січняФіцо оскандалився новою заявою на тлі обстрілів України

Під час пресконференції після виїзного засідання уряду прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо оскандалився новою заявою про війну в Україні. Коментуючи свій майбутній візит, словацький лідер заявив, що у Києві “абсолютно нормальне життя”.

19:10, 23 січняЦРУ хоче завербувати подвійних агентів у Росії

Центральне розвідувальне управління США випустило нове російськомовне відео. У ньому управління намагається переконати співробітників російської розвідки перейти на бік Сполучених Штатів.

19:00, 23 січняНамагаються створювати сюрпризи для ППО, – військовий експерт про особливості атаки по Україні

Заступник директора Центру досліджень армії Михайло Самусь розповів, що росіяни в межах своєї тактики постійно змінюють набір засобів, якими завдають ударів. Зокрема, це балістичні та крилаті ракети різної конфігурації. Самусь зауважив, що цього разу російські загарбники не застосовували дрони-камікадзе “Шахеди”.

За його словами, зараз наша протиповітряна оборона ефективно діє якраз проти “Шахедів”, тому агресор намагається більше застосовувати балістичні ракети. Адже окупанти знають, що Україні бракує сучасних комплексів, наприклад, SAMP/T чи Patriot, які можуть гарантовано збивати балістику.

Росіяни роблять акцент якраз на удари балістикою по Києву, Харкову та інших регіонах України, до яких долітають ракети С-300/С-400, або Х-22, які дуже важко збивати,
– мовив Самусь.

18:52, 23 січняЩо потрібно Україні для прориву на фронті: Умєров пояснив

Міністр оборони Україна Рустем Умєров на засіданні у форматі “Рамштайн” окреслив, що потрібно українській армії для прориву. Він наголосив на важливості забезпечення наших військових всім необхідним.

За словами Умєрова важливо, що наші військові отримали інноваційні технології.

Міністр оборони подякував нашим партнерам, які підтримують Сили оборони. Він наголосив на важливості планування довгострокових пакетів допомоги.

За словами Умєрова, Україна готова співінвестувати у технології та ділитися досвідом реальних бойових дій.

18:47, 23 січня

Кількість загиблих внаслідок атаки по Харкову зросла до 8. Серед них є дитина.

18:42, 23 січняУламки збитої у Дніпрі ракети впали на територію підприємства, – ОВА

Виникла пожежа, яку вже загасили. Ніхто не постраждав,
– розповів глава Дніпропетровської ОВА Лисак.

18:33, 23 січняЄС імпортує метали з Росії, сплачуючи мільйони євро

Європейський Союз продовжує імпортувати металопродукцію з Росії, тож країна-агресор заробляє мільйони євро. Більшість імпортованих товарів складають напівфабрикати, що становить 83% від загального обсягу поставок.

18:16, 23 січняЄвросоюз може замінити російську агропродукцію українською

Європейський Союз розглядає можливість заміни російської агропродукції на продукцію з України. Зокрема, Латвія планує обговорити з міністрами аграрного сектору ЄС заборону на імпорт російських агропродуктів і заміну їх українськими.

18:08, 23 січняЗеленський у Києві зустрівся з головою найбільшої групи Європарламенту

Президент Володимир Зеленський зустрівся з президентом Європейської народної партії й головою однойменної найбільшої групи Європейського парламенту Манфредом Вебером, який приїхав до Києва.

Під час зустрічі Зеленський і Вебер обговорили майбутні вибори до Європарламенту, а також прийдешній саміт ЄС, на якому мають схвалити чотирирічний план підтримки України на суму 50 мільярдів євро.

18:06, 23 січняУ Бериславському районі Херсонської області через російський авіаудар загинуло двоє людей

За даними слідства, сьогодні близько 15:10 російські загарбники поцілили по приватному будинку в населеному пункті, під його завалами опинилися люди. Під час пошуково-рятувальних заходів було деблоковано жінку, яка померла через травми дорогою до лікарні. Також виявлено тіло загиблого чоловіка.

17:48, 23 січняЛитва вручила Білорусі ноту через порушення кордону озброєними прикордонниками

Служба охорони державного кордону Литви повідомила, що в Ігналінському районі троє озброєних білоруських прикордонників навмисне зайшли на територію Литви углиб до 2,5 метри.

17:43, 23 січняВ Україні оголосили відбій повітряної тривоги

В Україні оголошували тривогу через загрозу обстрілу у деяких регіонах з авіації. Станом на 17:43 оголосили відбій повітряної тривоги. МіГ-31К пішов на посадку.

17:37, 23 січняКількість жертв удару по Харкову зросла до 7

Рятувальники деблокували з-під завалів зруйнованої багатоповерхівки тіло загиблої жінки.

17:30, 23 січняДСНС завершила аварійні роботи внаслідок удару по Києву

На 20 різних локаціях працювало майже 200 рятувальників та 40 одиниць техніки.

Загалом постраждали 22 людини, у тому числі 4 дітей, госпіталізовано 12 осіб. Загалом евакуйовано та врятовано 55 осіб. Психологи ДСНС надали допомогу близько 80 громадянам.

Пошкоджено 28 об’єктів, серед яких житлові будинки, медзаклад, навчальні заклади та автомобілі.

17:01, 23 січняАпеляційний суд залишив під вартою бізнесмена Мазепу

Суд під час засідання ухвалив рішення залишити Ігоря Мазепу під вартою. Він та його брат проходить по справі про привласнення землі поблизу Київської ГЕС.

17:00, 23 січняГолова МЗС Угорщини отримав лист з погрозами українською мовою, – ЗМІ

За інформацією ЗМІ, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто отримав анонімне повідомлення з погрозами українською мовою. Там буцімто було написано, що його може очікувати “вибуховий прийом” під час майбутнього візиту до України.

16:49, 23 січняПольща призупинила розслідування щодо вибуху ракети у Пшеводуві

Наприкінці 2022 року під час масованого обстрілу України у Польщі впали невідомі ракети. У державі розслідували цей інцидент для встановлення деталей. Наразі його призупинили.

Відповідно до висновків польських слідчих, це була ракета української ППО, яку випустили, щоб знищити російську повітряну ціль.

16:22, 23 січняОстін відкрив засідання “Рамштайну” в онлайн-форматі

Міністр оборони США Ллойд Остін офіційно відкрив засідання Контактної групи з питань оборони України. Цього місяця воно проходить у форматі онлайн-конференції. Українську делегацію на зустрічі очолює Міністр оборони Рустем Умєров.

16:06, 23 січняУ Дніпрі пролунав вибух

У Дніпровському районі сили ППО збили ракету, повідомили в Повітряному командуванні “Схід”.

Раніше у Повітряних силах повідомляли про рух ракети у напрямку міста.

15:30, 23 січняУ Харкові знову зросла кількість загиблих

Очільник Харківської ОВА Олег Синєєгубов розповів, що кількість жертв внаслідок ранкової атаки по місту вкотре зросла. Під завалами будинку надзвичайники знайшли тіло 21-річної дівчини.

Тіло загиблої деблоковують з-під завалів будинку рятувальники. Всього внаслідок ранкових обстрілів Харкова 6 людей загинули,
– повідомив він.

15:01, 23 січняКабмін погодив мера Мелітополя Івана Федорова на посаду голови Запорізької ОДА

На своєму засіданні 23 січня Кабінет Міністрів України підтримав указ Володимира Зеленського. Мовиться про звільнення з посади голови Запорізької ОДА Юрія Малашка. Відтепер цю посаду обійме Іван Федоров.

14:30, 23 січняРосія тримала напоготові 20 “Калібрів” у Чорному морі

У Чорному морі поступово вщухає шторм, чим не можуть не скористатися росіяни. Противник повнив своє корабельне угрупування ще одним підводним ракетоносієм.

13:48, 23 січняОкупанти запустили ракети з Курської області

У Повітряних силах повідомили, що агресор запустив ракети з Курської області на Південний Захід.

13:47, 23 січняІгнат пояснив, чому тривога поширилася на пів України

Речник Командування Повітряних сил ЗСУ розповів, що йдеться одразу про три загрози.

“Спочатку було інформування о 13:15 про загрозу тактичної авіації з Півдня, потім маємо інформацію про загрозу застосування балістичного озброєння на Півночі та Сході. Також злетіли літаки Ту22м3 в районі Ліпєцька. Є загроза застосування крилатих ракет Х-22”, – зазначив Юрій Ігнат.

13:33, 23 січняНа Черкащині чоловік поранив військового

В Умані місцевий житель на автобусній зупинці поранив військового ножем. Інцидент трапився на фоні сварки.

Про це журналістам розповіла речниця Черкаської обласної прокуратури. Богдана Кулик наголосила, що нападнику вже повідомили про підозру.

13:25, 23 січняУ Києві та низці областей знову оголосили тривогу

Повітряні сили повідомили про загрозу застосування балістичного озброєння зі Сходу та для північних областей.

13:14, 23 січняНа Закарпатті на подвір’я депутата кинули гранату

На подвір’я місцевого депутата у Закарпатській області невідомі кинули гранату. На місце виклику відразу прибула поліція.

13:13, 23 січняРосія витрачає гроші “на чорний день”, щоб продовжувати війну проти України

Росія продовжує активну війну проти України. Фінансування агресії відбувається, зокрема, коштом державних фондів.

Протягом 2023 року країна-агресор витратила значну частину ліквідної частини Фонду національного добробуту. Видатки склали 4 трильйони рублів з загальної суми 9 трильйонів рублів, повідомляють у росЗМІ.

13:05, 23 січняЗеленський відреагував на російські обстріли

Президент зазначив, що триває рятувальна операція після чергової російської атаки проти наших міст і людей – свідомого терору проти звичайних житлових будинків у Києві, Харкові, Павлограді.

Зеленський повідомив, що станом на зараз у Києві постраждали 22 людини. У Павлограді російський терор забрав життя однієї людини.

У Харкові через атаку терористів, за попередніми даними, загинули 5 людей, 51 людина, зокрема чотири дитини, отримала поранення. З-під завалів врятовано 27 людей.

12:54, 23 січняНавколо Петербурга встановлюють ППО

Російські телеграм-канали пишуть, що навколо Санкт-Петербурга встановлюють засоби протиповітряної оборони. Зокрема, йдеться про зенітно-ракетні комплекси С-300.

12:42, 23 січняУкраїнці протягом тижня повідомляли про ймовірне перебування Гринкевича

Радниця з комунікацій ДБР розповіла, що Роман Гринкевич не міг не знати, що він перебуває у розшуку.

Також зазначила, що українці протягом тижня телефонували правоохоронцям, аби передати дані про те, що бачили людину, схожу на молодшого Гринкевича. Втім, Тетяна Сапьян запевнила, що знайшли його саме слідчі ДБР.

12:39, 23 січняНемає квартири – залишився лише унітаз

Мешканка зруйнованого будинку у Харкові показала, який зараз має вигляд її житло. Анастасія Овчаренко зазначила: “Бачите отой унітаз незламності? Це мій”.

Наслідки ракетного удару Росії / Фото Анастасії Овчаренко

12:22, 23 січняРосія тримає напоготові 20 “Калібрів” у Чорному морі

У Силах оборони Півдня повідомили, що Чорному морі поступово вщухає шторм. Вороже корабельне угруповання поповнилося ще одним підводним ракетоносієм Загальний залп “Калібрів” – до 20 ракет.

Рівень ракетної небезпеки дуже високий! Сигнали повітряних тривог не ігноруємо!
– наголосили військові.

12:19, 23 січняЛавров знову заговорив про переговори з Україною

Очільник російського міністерства закордонних справ Сєргєй Лавров знову заговорив про переговори з Україною. За його словами, кремлівський диктатор не проти перемовин, однак “на умовах, які б враховували національні інтереси Росії”.

12:18, 23 січняЗ-під завалів у Харкові витягли живого чоловіка

Рятувальники дістали з-під завалів будинку у Харкові живого чоловіка. Він розповів, що під руїнами будинку також перебуває його наречена. Про це повідомила кореспондентка 24 Каналу Анна Черненко.

11:59, 23 січняЛюдину просто розірвало, – поліція про обстріл Харкова

Начальник Слідчого управління поліції в Харківській області Сергій Болвінов повідомив, що одного загиблого внаслідок ракетної атаки Росії розірвало на частини у власному будинку.

11:46, 23 січняЧому ЗСУ збили 21 ракету з 41 запущеної

Речник Командування Повітряних сил розповів, що балістикою – “Іскандер-М” били не лише по Києву, а й по інших регіонах. Аналогічно С-300, С-400 били по Харківщині. Х-22 також били по різних регіонах – це і Сумщина, і Дніпропетровщина..

“Ми розуміємо, що і Х-22, і С-300/С-400, і “Іскандер-М” – це балістика, яку може збивати фактично Patriot”, – зауважив Юрій Ігнат.

Він наголосив, що збили 15 з 15 крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55, які ворог запустив з Каспію, одну Х-59.

“А ті, що не збили – вони не всі й долетіли до своїх цілей внаслідок певних причин”, – заявив речник.

11:37, 23 січняУ Москві “зламався” провайдер держструктур Росії

ГУР інформує, що внаслідок успішних дій невідомих кіберволонтерів у Росії виник масштабний збій у роботі великого інтернет-провайдера “Акадо-телеком”.

Ця компанія забезпечує послугами низку державних структур, зокрема адміністрацію Путіна.

11:28, 23 січняНа Півночі ракету знищили з кулемета

У Північній операційній зоні мобільним вогневим групам вдалося знищити декілька крилатих ракет росіян. Цікаво, що одну з них знищено кулеметом “Браунінг”.

11:15, 23 січняЗа декілька хвилин “склався” під’їзд

Ракета окупантів влучила прямо у житловий будинок у Харкові. Один під’їзд – знищений вщент. Рятувальники продовжують шукати людей. Місцеві повідомили, що під завалами можуть бути щонайменше п’ятеро осіб.

Вибух, пожежа, через кілька хвилин будинок “склався”, ми ледве встигли вискочити. Половина квартир були заселеними, мабуть, є люди, які не встигли вийти,
– розповів Юрій, постраждалий.

11:06, 23 січняРозбір завалів у Харкові ускладнений

Терехов зазначив, що станом на 9 ранку немає даних, яка кількість людей може бути під завалами. На місці ракетного обстрілу працюють рятувальники. Був дуже серйозний обвал. Повністю зруйнований під’їзд житлового будинку.

ДСНСники зараз працюють і розбирають завали, але ця робота ускладнюється тим, що ми поки що не можемо відключити газопостачання. Є полум’я і дуже складно працювати,
– підкреслив міський голова.

10:53, 23 січняПольща підіймала авіацію, коли росіяни били ракетами по Україні

У Варшаві відреагували на масовану ракету атаку по Україні підняттям авіації. Жителів південно-східної частини Польщі попереджали про підвищення рівня шуму.

10:39, 23 січняВнаслідок обстрілу Павлограда загинула жінка

Сергій Лисак розповів, що внаслідок атаки росіян в одному зі скверів Павлограда загинула жінка. Їй було 43 роки.

10:17, 23 січняКількість поранених у Харкові знову зросла

Олег Синєгубов повідомив, що кількість поранених у Харкові зросла до 42 осіб. Серед них четверо дітей у стані середньої важкості.

На жаль, троє людей загинули.

09:49, 23 січняРосія атакувала об’єкти критичної інфраструктури в Шостці

У Сумській ОВА повідомили, що о 07:05 окупанти завдали ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури міста Шостка.

На місці працюють всі необхідні служби. Інформація щодо постраждалих та руйнувань уточнюється.

09:48, 23 січняСкільки ракет збили сьогодні: дані Повітряних сил

Вночі агресор завдав комбінованого ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, балістичні, авіаційні та зенітні керовані ракети.

Усього зафіксовано 41 засіб повітряного нападу противника, більшість випущених ракет тих типів, що атакують по балістичній траєкторії:

  • 4 зенітні керовані ракети С-300/С-400 – у напрямку Харківщини;
  • 15 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 із шести стратегічних бомбардувальників Ту-95МС;
  • 8 ракет Х-22 із бомбардувальників Ту-22М3 – у напрямку Харківщини та Сумщини;
  • 12 балістичних ракет “Іскандер-М”;
  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків Су-34.

Наші бійці збили 21 ворожу ракету. Їх збивали Повітряні сили ЗСУ разом з ППО Сил оборони,
– розповів Головнокомандувач ЗСУ

Так, знищено 15 крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55; 5 балістичних ракет “Іскандер-М”, керовану авіаційну ракету Х-59..

09:48, 23 січняРосіяни продовжують терор Донеччини

Очільник ОВА повідомив:

  • в Авдіївці зафіксовано поодинокі обстріли по центру міста та промзоні. У Мар’їнській громаді під вогнем Красногорівка, Зоряне і Побєда. У Кураховому загинула 1 людина, пошкоджено 21 приватний будинок.
  • Зранку росіяни випустили ракету по Краматорську — 1 людина загинула, 2 поранено, пошкоджено 7 багатоповерхівок, 3 підприємства і 3 об’єкти соціальної сфери.
  • Окупанти обстріляли околиці Криниць Новодонецької громади й територію Костянтинівської громади.
  • У Лиманській громаді пошкоджено 2 будинки у Новому, під вогнем Торське, Зарічне, Ямпіль, Рідкодуб і Терни.
  • У Торецьку пошкоджено об’єкт інфраструктури.
  • У Часовоярській громаді пошкоджені 5 приватних будинків і 3 багатоповерхівки. У Званівській громаді обстріляні Переїзне і Верхньокам’янське, у Соледарській — Роздолівка і Васюківка. У Сіверську поранено людину, зруйновано будинок, ще 2 пошкоджено.
  • З лінії фронту евакуйовано 49 осіб, зокрема, 5 дітей.

09:45, 23 січняЯкщо Конгрес США не ухвалить допомогу Україні, це може мати “катастрофічні наслідки

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому заявив, що світ спостерігає за рішенням США надати Україні допомогу. Кірбі запевнив, що у випадку, якщо США прагнуть зберегти глобальне лідерство в цьому питанні, то Конгрес повинен негайно ухвалити додаткову допомогу Києву.

Наголосив, якщо Конгрес не ухвалить допомогу Україні, це може мати “катастрофічні наслідки”.

09:41, 23 січняУ Києві пошкоджено спортивний комплекс Укрзалізниці

Внаслідок обстрілу пошкоджено спортивний комплекс “Локомотив”. Одна людина зазнала поранення. Наразі на місці працюють вибухотехніки та ДСНС.

09:39, 23 січняНад Києвом уражено майже два десятки повітряних цілей

У КМВА констатували, що Силами та засобами ППО над Києвом було уражено майже два десятки повітряних цілей.

09:35, 23 січня

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 38.

09:21, 23 січняКількість поранених у Харкові різко зросла

Синєгубов повідомив, що кількість поранених зросла до 35 осіб. Серед них двоє дітей 10 та 12 років. Також зазначив, що 5 людей у важкому стані.

09:01, 23 січняП’ятеро людей загинули, ще щонайменше 40 постраждали, – Клименко

Міністр внутрішніх справ повідомив, що 5 людей загинули, ще щонайменше 40 постраждали. Клименко детальніше розповів про наслідки російської атаки:

  • у Києві внаслідок ракетного удару виникли кілька пожеж – у Святошинському, Солом’янському та Печерському районах. Одна людина загинула, є постраждалі цивільні. Пошкоджені дві багатоповерхівки, приватна будівля, автомобілі.
  • Рятувальники працюють у Бучанському районі. Пошкоджені два багатоповерхові будинки, приватний будинок, господарчі споруди та автомобілі. Постраждали троє людей.
  • Внаслідок атаки по Павлограду одна людина загинула, одна – травмована.
  • Окупанти влучили у два багатоповерхові будинки Харкова. За попередніми даними, троє людей загинули, ще близько 30 постраждали.
  • Рятувальники обстежують пошкоджені будівлі, розбирають завали. На місцях працюють психологи. Слідчі поліції ретельно фіксують ці злочини.

Чергова атака терористів, яка забрала життя та залишила сотні людей без осель. Ось справжні наміри Росії: щоденний терор цивільних,
– підкреслив Клименко.

08:58, 23 січняОкупанти вдарили по Бериславу з авіації

Очільник Херсонської ОВА повідомив, що росіяни скинули керовану авіаційну бомбу на магазин.

Внаслідок влучання будівля знищена вщент. На щастя, постраждалих серед місцевих жителів немає.

08:40, 23 січняПо Києву завдали комбінованого удару

Речник Київської міської військової адміністрації, що ворог завдав комбінованого удару.

Спочатку Київ атакували крилаті ракети Х-101/Х-555, які ворог запустив з бортів стратегічної авіації Ту-95МС з району Каспійського моря, а потім – ворог, ймовірно, атакував балістичними ракетами. Шаманов припустив, що це могли бути “Іскандери”.

08:35, 23 січняОкупанти атакували Павлоград ракетами: є жертва

Росія вдарила по Павлограду у Дніпропетровській області. Начальник ОВА повідомив, що є загиблий. Ще одному чоловікові медики наразі надають усю необхідну допомогу.

Очільник обласної ради розповів, що напередодні ввечері та вночі проти 23 січня окупанти поцілили по Нікопольщині. Зокрема, спрямували туди два дрони-камікадзе та стільки ж разів обстріляв з артилерії. Під удар потрапили райцентр та Мирівська громада.

08:21, 23 січняУ Києві у квартирі знайшли нездетоновану частину ракети

Кличко повідомив, що в житловому будинку у Святошинському районі в одній з квартир виявили нездетоновану бойову частину ракету. Додав, що триває евакуація.

08:21, 23 січняУ Харкові є жертви та багато поранених

Очільник Харківської ОВА розповів, що внаслідок влучання по житловому будинку є двоє загиблих – жінки 56 і 40 років.

До медичних установ госпіталізували 11 поранених, 2 жінки у важкому стані,
– заявив Синєгубов.

За його даними, інші постраждалі – у легкому та середньому станах.

07:44, 23 січняУ Харкові повністю зруйнований під’їзд багатоповерхівки

Внаслідок ранкового обстрілу в Харкові повністю зруйновано під’їзд багатоквартирного будинку. Рятувальники намагаються розібрати завали, аби знайти під ними людей.

Також в одній з частин Київського району немає світла, частково води. Відповідні служби працюють над усуненням наслідків ворожих обстрілів.

07:43, 23 січняСили оборони ліквідували ще майже 1000 окупантів

За минулу добу Росія втратила ще 960 своїх бійців. Окрім того, десятки одиниць техніки.

Втрати ворога на ранок 23 січня / Інфографіка Генштабу ЗСУ

07:37, 23 січняУ Києві під ударом опинилися автомобілі та будинки: є поранені

Начальник КМВА повідомив, що внаслідок ракетного удару у Святошинському районі зафіксовано загоряння припаркованих автомобілів.

Мер Києва додав, що кілька викликів екстрених служб є також у Солом’янському районі. Згодом стало відомо, що у багатоквартирному будинку вибуховою хвилею повибивало вікна. Госпіталізували постраждалого.

Також у Солом’янському районі сталося загоряння в кількох квартирах житлового будинку.

За уточненою інформацією, унаслідок ракетного удару у Святошинському районі зафіксовано загоряння припаркованих автомобілів.

Попередньо, є пошкодження одного будинку.
Окрім того, у Печерському районі зафіксовано влучання в нежитлову будівлю.

07:37, 23 січняНа Харківщині після атаки горить газопровід, поранені діти

Була серія ударів по місту та області. Є чотири влучання в передмісті Харкова, повідомив начальник слідчого управління поліції.

Пошкоджені житлові будинки в приватному секторі. За попередніми даними, осколкових поранень там зазнали діти, постраждала також одна жінка. В іншому районі росіяни зруйнували санаторну школу для хворих дітей,
– наголосив Сергій Болвінов.

Додав, що одна з російських ракет поцілила в газопровід. Спалахнула пожежа. На місцях працюють всі служби.

Наслідки удару по Харкову: дивіться відео

Окрім того, ворог обстріляв оздоровчий табір в Балаклії. Попередньо, двома ракетами С-300.

07:16, 23 січняВдруге за добу: у Харкові знову вибухи

Вибухи у Харкові прогриміли близько 07:14. Це підтвердили в поліції та міськраді.

07:02, 23 січняУ Києві пролунали вибухи

Під час тривоги в столиці пролунали вибухи. Працювала ППО.

06:51, 23 січня

Ворог, ймовірно, здійснив повторні пуски ракет з Каспійського регіону.

06:44, 23 січня

Андрій Садовий повідомив, що у напрямку Львова, ймовірно летять ракети.

06:41, 23 січняЯка ситуація на фронті: ранкове зведення Генштабу

  • Протягом минулої доби відбулося 68 бойових зіткнень.Ворог завдав 3 ракетних та 65 авіаційних ударів, здійснив 56 обстрілів з РСЗВ. На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові приватні будинки, інша цивільна інфраструктура.
  • Зранку окупанти завдали ракетного удару 4 зенітними керованими ракетами С300/400 по цивільній інфраструктурі міст Харків та Балаклія Харківської області.
  • Під артилерійським вогнем опинилися понад 140 населених пунктів.
  • На Куп’янському напрямку захисники відбили 4 атаки ворога в районі населеного пункту Синьківка Харківської області.
  • На Лиманському – відбили атаку загарбників біля Тернів Донецької області та ще 5 атак поблизу Макіївки, Білогорівки, Серебрянського лісництва Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 7 атак противника неподалік Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Упродовж доби 10 атак противника в районах Степового, Авдіївки та ще 7 атак біля Первомайського та Невельського Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку українські оборонці продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 21 атаку.
  • На Запорізькому напрямку відбито атаку ворога в районі Роботиного Запорізької області.
  • На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив 1 штурм позицій українських військ, успіху не мав.
  • Наші воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.
  • Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59.
  • Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 1 пункту управління, 1 артилерійському засобу та 1 радіолокаційній станції противника.

06:08, 23 січняЗлетіли Ту-22м3

Ракета, ймовірно, Х-59, у напрямку Миргорода. Також зафіксовано зліт бортів Ту-22м3 з аеродрома Шайковка (Калузька область).

06:02, 23 січняРосіяни запустили ракети

Повітряні сили повідомили, що перша група ракет в Сумській області, в напрямку Полтавщини.

05:30, 23 січняВ Україні оголосили тривогу

У Києві та більшості областей України повітряна тривога. Є загроза ракетного обстрілу.

04:04, 23 січняОкупанти вдарили по житловій забудові Харкова

У Харкові чули серію вибухів. Ворог бив по району житлової та цивільної забудови. Згодом місцева влада повідомила про пошкоджений будинок. Інформацію щодо постраждалих уточнюють.

03:45, 23 січняЗліт кількох бомбардувальників Ту-95МС

Повітряні сили повідомили про політ кількох ворожих бомбардувальників Ту-95МС у районі Каспію.

02:39, 23 січняЧи зможуть ухилянти виїхати за кордон, отримавши паспорт іншої країни

Глава МЗС Дмитро Кулеба зауважив, щойно закон про множинне громадянство ухвалять, росіяни отримати паспорт України не зможуть. Що стосується ухилянтів, то їм не варто очікувати на “лазівку”, яка дозволить покинути країну.

01:41, 23 січняУ Білому домі зробили важливу заяву

У Білому домі вважають, що наступні місяці матимуть критичне значення для нашої держави. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки. Джон Кірбі наголосив, що Конгрес має швидше ухвалити рішення, яке стосується фінансової підтримки України.

01:07, 23 січняГринкевич пояснив, чому після оголошення у розшук поїхав до Одеси

Печерський суд міста Києва 22 січня обирав запобіжний захід для Романа Гринкевича. У залі суду він зазначив, що кілька днів тому з Києва поїхав до Одеси у справах.

Запевняв, що нібито не знав про оголошення у розшук, бо буцімто не мав зв’язку. Одна з причин – відсутність у нього телефона. Також заперечив спробу перетину кордону.

00:39, 23 січняКоломойському продовжили тримання під вартою

22 січня Шевченківський районний суд Києва продовжив термін тримання під вартою Ігоря Коломойського до 2 березня 2024 року. Без змін залишилася сума застави – 2,65 мільярда гривень.

00:25, 23 січняУ Британії пояснили, чому для них важлива Україна

Посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс наголосив, що наша держава – частина Європи. У Лондоні чітко розуміють, що безпека Великої Британії пов’язана з безпекою в Україні.

00:04, 23 січняРосіяни ліквідували пожежу в Усть-Лузі

Окупанти майже 2 доби гасили пожежу в порту “Усть-Луга”. Технологічний процес на заводі “Новатек” досі зупинено.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *