Літаки намотували кола над Москвою: в аеропорту Внуково і ще двох аеродромах ввели план “Ковер”

У Внуково вводили план “Ковер” / РосЗМІ

В московському аеропорту Внуково сьогодні, 18 січня, оголошували план “Ковер”. Як наслідок, було заборонено прийом літаків та їхній виліт.

Низку рейсів затримано. Ба більше, аналогічний план оголошували ще на двох аеродромах у Росії.

На сайті аеропорту Внуково повідомили, що прийом рейсів затримується приблизно на годину. Також аеропорт затримує літаки, які найближчим часом мали вилетіти з Москви.

Щодо інших аеродромів, де оголошували план “Ковер”, то мова про аеродром в Єрмоліно Калузької області та аеродромі Кубинка в Московській області.

Літаки кружляли в небі

За інформацією сервісу Flightradar24, який в реальному часі дозволяє стежити за становищем повітряних суден, довкола Москви літали пасажирські літаки, які мали на той час уже приземлитися в аеропорту Внуково.

Літаки намотували кола навколо Москви, ймовірно, очікуючи дозволу на посадку.

“План “Ковер” оголошений у столичному аеропорту Внуково, а також на аеродромах у Кубинці та Єрмоліно. Вони закриті на виліт/приліт. Літакам рекомендують сідати в інші авіагавані”, – ішлось у повідомленнях російських пропагандистів.

Що сталось у повітряному просторі Росії

Зауважимо, що о 11:45 росіяни заявили, що аеропорт Внуково скасував план “Ковер” та відновив роботу.

Водночас про причини призупинення роботи аеропорту в Росії не повідомляли. Цікаво, що не коментував ситуацію і мер Москви Сергій Собянін.

Згодом росіянам довелось ввести тимчасові обмеження на деякі маршрути польотів у московській повітряній зоні, про це офіційно повідомляла Росавіація.

“Внуково” працює штатно, “Шереметьєво” – з обмеженнями на прийом, у “Домодєдово” обмеження не вводилися, – зазначалось у повідомленні.

Через деякий час обмеження на роботу аеропортів у московській повітряній зоні зняли.

Безпілотники атакували нафтобазу

  • При цьому раніше у ЗМІ повідомили, що вночі 18 січня гучно було в підмосковному Подольську та під Санкт-Петербургом. Про вибухи повідомляли очевидці, а на ранок влада назвала причину вибухів – заявили про атаку БПЛА.
  • Російське міноборони заявило, що їх ППО “збила один дрон” над територією Московської області, а потім ще один “перехопила” над Ленінградською областю.
  • Джерела 24 Каналу повідомили, що 18 січня безпілотники ГУР МО атакували нафтобазу ворога в Ленінградській області Росії. Ба більше, відомо про влучання, але їх в Росії традиційно намагаються приховати.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *