Масована атака по Україні, удар по медзакладу в Харкові: хронологія 794 дня війни

Хронологія 794 дня війни / Колаж 24 Каналу

Росіяни продовжують обстрілювати українські міста, зокрема 27 квітня ворог знову масовано атакував нашу країну “Шахедами”. Також окупанти тиснуть на фронті, однак ЗСУ дають гідну відсіч ворогу.

794 доба повномасштабного вторгнення почалась для українців з чергового масованого обстрілу. Яка ситуація в країні та на міжнародній політичній арені 27 квітня – читайте в хронології від 24 Каналу.

12:31, 27 квітняБезпекова ситуація на Луганщині

В ОВА повідомили, що вздовж лінії бойового зіткнення ворог посилив мінометні обстріли. За учора лише поблизу Макіївки, Греківки, Стельмахівки та Куземівки росіяни 39 разів відкривали вогонь з цього виду озброєння. Також вони активно застосовували артилерію – цілили в бік Невського, Макіївки, Стельмахівки. Безпілотники противника були зафіксовані у Куземівці та Невському.

По Білогорівці та території Серебрянського лісу завдано авіаційних ударів.

Також упродовж тижня поліцейськими Луганщини зафіксовано пошкодження і руйнування сімох домоволодінь в Новолюбівці та ще одного – у Невському. Це наслідки цьогорічних російських обстрілів.

Довжелезна черга виникла на виїзді з Сєвєродонецька. Там окупанти ретельно перевіряють майже кожну автівку.

12:25, 27 квітняОбстріли Херсонщини тривають

У Херсонській ОВА повідомили, що за минулу добу російські війська 7 разів обстріляли населені пункти Херсонської міської територіальної громади. Ураження зафіксовані в Херсоні, Антонівці Комишанах, Інженерному та Придніпровському.

Зокрема, було пошкоджено 1 приватний будинок, будівлю водоканалу та 2 приватних автомобілі. Також 1 приватний будинок пошкоджено в регіоні.

За даними поліції, загалом в області через російську агресію 1 людина загинула, ще 8 – дістали поранення.

11:41, 27 квітняВ Укренерго розповіли про наслідки атаки

Сьогодні вночі росіяни завдали нового ракетного удару по об’єктах енергетичної інфраструктури. Постраждали об’єкти енергосистеми в Івано-Франківській, Львівській та Дніпропетровській областях.

В Укренерго повідомили, що через наслідки відключена дією захисту магістральна повітряна лінія “Укренерго” в західному регіоні. У Міненерго додали, що постраждав також газовий об’єкт.

11:05, 27 квітняСБУ атакувала військовий аеродром та два НПЗ у Краснодарському краї Росії, – джерела

У Краснодарському краї Росії вночі 27 квітня були атаковані два нафтопереробні заводи: Слов’янський та Ільський. За даними джерел 24 Каналу, окрім двох НПЗ, “бавовна” також завітала на військовий аеродром “Кущевська” у Краснодарському краї. Джерела повідомили, що об’єкти були атаковані дронами СБУ.

10:33, 27 квітняВнаслідок обстрілу Нікополя є поранені

Внаслідок російських обстрілів у Нікополі постраждали люди, серед них – неповнолітній хлопчик: поліція задокументувала наслідки ворожих атак

26 квітня російська армія завдала ударів з артилерії та БпЛА по районному центру та Марганецькій громаді – снаряди поцілили по об’єктах цивільної інфраструктури.

Внаслідок влучань постраждали місцеві жителі – їм надали медичну допомогу. Пошкоджено багатоповерхові житлові будинки, магазини, будівля ринку, фасади й дахи в приватних будинках.

Вночі обстріли повторилися – ворог поцілив по території Червоногригорівської громади. Наслідки російської атаки встановлюються.

10:23, 27 квітняГУР знищило російський “Подльот”

Група ГУР МО України “Гуси-9” спільно з військовослужбовцями 15 ОБрАР “Чорний ліс” виявили та вдарили по російську РЛС 48Я6 К-1 “Подльот”.

Успішного вогневого ураження завдали по антенно-фідерній установці та дизельній станції, що живила комплекс,
– мовиться в повідомленні.

Цю систему ворог використовував для виявлення та передачі координатів цілей російським зенітно-ракетним комплексам С-300/С-400. Вартість такої РЛС складає понад 700 мільйонів рублів або понад 5 мільйонів доларів.

09:50, 27 квітняРосіяни продовжують тероризувати Донеччину

Росіяни продовжують обстрілювати Донецьку область. Зокрема у Новогродівській громаді 2 людини поранені у Галицинівці, і Іллінівці теж поранено людину.

Всього за добу росіяни 16 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 240 людей, у тому числі 39 дітей.

09:27, 27 квітняПівнічні регіони перебувають під постійними обстрілами

Російські загарбники продовжують обстрілювати прикордонні території Чернігівської та Сумської областей. Всього протягом доби нараховано 41 обстріл (217 вибухів) із різних видів озброєння, повідомили в ОК “Північ”.

09:04, 27 квітняНаслідки атаки на Львівщині

Очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький розповів, що під час повітряної тривоги, яка тривала на Львівщині з 03:58 по 06:02, область пережила удар крилатими ракетами різного класу та аеробалістичними ракетами “Кинджал”.

За попередніми даними, три крилаті ракети воїни Повітряного командування “Захід” збили. Однак є і влучання.

Ворог атакував два об’єкти критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському та Червоноградському районах. На них почалися пожежі. Підрозділи ДСНС оперативно загасили загоряння. Є руйнування,
– написав Козицький.

08:38, 27 квітняНаслідки удару по Прикарпаттю

В Івано-Франківській області на критичному об’єкті внаслідок влучання була велика пожежа площею 200 га, її вже загасили. У ДСНС повідомили про пошкодження будівлі.

08:36, 27 квітняЗвіт Повітряних сил щодо нічної атаки

В Повітряних силах розповіли, що усього ворог застосував 34 ракети повітряного, наземного та морського базування:

  • 9 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків Саратовська область, що в Росії);
  • 9 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69 (із повітряного простору Бєлгородської області та з акваторії Азовського моря);
  • 2 зенітні керовані ракети С-300 (із району Бєлгородської області)
  • 2 крилаті ракети “Іскандер-К” (із Криму);
  • 4 аеробалістичні ракети Х-47М2 “Кинджал” із літаків МіГ-31К (пуски з повітряного простору Рязанської і Тамбовської областей Росії);
  • 8 крилатих ракет “Калібр” з акваторії Чорного моря.

Нашим захисникам вдалося знищити 21 повітряну ціль:

  • 6 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 8 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69;
  • 1 крилату ракету “Іскандер-К”;
  • 6 крилатих ракет “Калібр”.

08:27, 27 квітняРосія заявила про “атаку” 70 дронами: під ударом були Краснодарський край і Крим

Російське міністерство оборони вранці 27 квітня повідомило, що сумнозвісна російська протиповітряна оборона “збила” та “перехопила” над територією Краснодарського краю шістдесят шість українських БпЛА. Ще два безпілотники було буцімто знищено над Кримським півостровом.

Тим часом моніторингові телеграм-канали країни-агресорки писали, що загальна приблизна кількість дронів, яка залетіла у Росію, була до 70 одиниць.

Відомо, що влучання на деяких об’єктах точно є, оскільки там почались пожежі.

Також деякі безпілотники, за словами окупантів, рухалися у напрямку Кримського мосту у Керчі.

08:26, 27 квітняРосія атакувала 4 ТЕС ДТЕК

У ДТЕК розповіли, що Росія атакувала 4 їхніх ТЕС. За даними пресслужби, обладнання підприємств серйозно пошкоджене. У ці хвилини енергетики намагаються ліквідовувати наслідки атаки.

За попередньою інформацією, на жаль, є постраждалі. Надаємо всю необхідну допомогу,
– повідомили у ДТЕК.

08:21, 27 квітняГоловне зі зведення Генштабу

  • Протягом минулої доби на фронті відбулося 94 бойових зіткнення.
  • Найбільшу кількість атак ворог здійснив на Авдіївському напрямку.
  • Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу противника.
  • Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 1 складу боєприпасів, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів ворога.

07:48, 27 квітняСитуація у Миколаївській області

Протягом минулої доби на Миколаївщині силами та засобами ППО знищено три ворожі крилаті ракети.

Вночі, 26 квітня, внаслідок падіння уламків збитих ракет у Вознесенському районі пошкоджень зазнали два приватні будинки та три цивільні автомобілі. Крім того, на відкритій території за межами населеного пункту виникла пожежа сухої трави, яка була оперативно ліквідована. Постраждалих немає.

Під ворожими обстрілами перебували Куцурубська та Очаківська громади. Постраждалих немає.

07:34, 27 квітняБезпілотники вдарили по двох НПЗ та бітумному заводі у Краснодарському краї Росії

У російському Краснодарському краї вночі лунали вибухи. Окупанти повідомляли про атаку безпілотників у трьох районах.

Згодом у Міненерго України заявили, що вночі в Росії удари були по НПЗ “Словʼянськ-ЕКО”, бітумному заводу, Ільському НПЗ та інших об’єктах. Після атаки на деяких підприємствах виникли пожежі.

У міністерстві з посиланням на відкриті джерела написали про те, що військовий аеродром у станиці Кущевська Краснодарського краю також загорівся після атаки дронами.

07:33, 27 квітняВночі ворог атакував енергооб’єкти на Львівщині, Прикарпатті та Дніпропетровщині

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, вночі росіяни атакували енергетичні об’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях. Деяке обладнання пошкоджене.

Він зазначив, що наслідки атак все ще уточнюють. Наразі триває робота над ліквідацією.

На одному з енергетичних об’єктів поранено начальника зміни. Енергетик отримав контузію.

07:30, 27 квітняВорог тримає напоготові ракетоносії з “Калібрами”

У МВС повідомили, що в Чорному морі 2 носії крилатих ракет “Калібр” із загальним залпом до 8 ракет. Натомість у Середземному 1 носій крилатих ракет “Калібр” із загальним залпом до 16 ракет.

07:28, 27 квітняНаслідки обстрілу Дніпропетровщини

Вночі Сили ППО знищили 13 ракет. Однак у Дніпровському та Криворізькому районах пошкоджені енергетичні об’єкти. Сталося кілька займань.

Є перебої з водопостачанням на Криворіжжі.

Поранений 39-річний чоловік. Його госпіталізували в стані середньої тяжкості.

  • Також ввечері та вночі агресор продовжував бити по Нікопольщині. Тричі обстріляв район з артилерії та 4 рази вдарив БпЛА. Найбільше дісталося самому Нікополю. Постраждала 82-річна жінка.
  • Пошкоджені 7 п’ятиповерхівок, ринок, понад 10 магазинів, адмінбудівля, салон краси.
  • Гучно було й у Червоногригорівській та Марганецькій громадах. В останній побите авто. Обстеження уражених територій триває.
  • Через обстріли Марганецької громади, які сталися напередодні, без електропостачання 2 села.

07:19, 27 квітняРосія продовжує тероризувати Запоріжжя

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 11 населених пунктів.

  • Ворог завдав авіаційний удар по Роботиному.
  • 219 БпЛА різної модифікації атакували Червонодніпровку, Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Новоандріївку.
  • 16 обстрілів РСЗВ накрили Роботине та Малу Токмачку.
  • 300 артобстрілів завдано по території Оріхова, Гуляйполя, Вербового, Новопрокопівки, Малої Токмачки, Новоандріївки, Роботиного, Левадного, Малинівки та Пятихаток.

До ОВА надійшло 11 повідомлень про руйнування житла. Мирні жителі не постраждали.

07:07, 27 квітняТерехов розповів деталі удару по медкомплексу в Харкові

Ігор Терехов повідомив, що у корпусах медзакладу Харкова на момент ракетного обстрілу перебували більш ніж 1000 людей – 900 пацієнтів і дві з половиною сотні персоналу.

На щастя, ракети влучили у землю, а не у корпуси медзакладу – в іншому випадку важко уявити кількість загиблих та постраждалих,
– повідомив він.

За даними поліції, постраждала пацієнтка 1970 року народження.

За попередніми висновками фахівців вибухотехнічної служби, росіяни обстріляли медзаклад з РСЗВ С-300.

За фактом обстрілу розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни.

06:02, 27 квітняРосія масовано обстріляла Україну

О 3:45 у Повітряних силах попередили про ракетну небезпеку в областях, де оголошена тривога. Ворог атакував різними ракетами та ударними БпЛА. Вибухи чули в різних регіонах України.

Відбої пролунали орієнтовно о 6:02 вранці 27 квітня.

04:26, 27 квітняКанада виділяє ще майже 12 млн доларів для України

Міністр оборони Канади Білл Блер під час засідання “Рамштайн” оголосив про виділення 3 мільйонів канадських доларів (2,2 мільйона доларів США) на виробництво дронів оборонною промисловістю України.

Також Оттава додатково внесе близько 13 мільйонів канадських доларів (9,5 мільйона доларів США) на ініціативу Чехії щодо закупівлі та постачання артилерійських боєприпасів для України. Це на додачу до раніше анонсованих 40 мільйонів канадських доларів (29,4 мільйона доларів США).

03:37, 27 квітняУ школах на ТОТ окупанти готуватимуть операторів БПЛА

Росія заявила, що з 1 вересня 2024 року в усіх школах на тимчасово окупованих територіях України буде запроваджено новий предмет – курс з управління БпЛА.

У кремлі обіцяють, що кожен навчальний заклад буде оснащений учбовими безпілотниками і кадровим складом для організації навчання. Зважаючи на критичний брак педагогів на тимчасово окупованих територіях, до таких занять скоріш за все будуть залучати саме російських військових.

Такі дії російської окупаційної влади суперечать міжнародним нормам та стандартам у сфері освіти. Залучення неповнолітніх до подібних заходів порушує їхнє право на невтручання у війну та на захист від військового використання.

02:16, 27 квітняПрацівники ТЦК чергуватимуть на блокпостах Львівської області

Керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень повідомив, що згідно з рішенням Ради Оборони 25 квітня внесено зміни в склад контрольно-пропускних пунктів Львівщини – відтепер там працюватимуть два представники Національної поліції і два представники РТЦК і СП.

Однак таке збільшення чисельності не стосується прикордонних контрольно-пропускних пунктів, яких в області є сім.

01:09, 27 квітняБельгія виділить 200 млн євро на ініціативу Німеччини з пошуку ППО для України

Міністерка оборони Бельгії Людивін Дедондер після засідання “Рамштайн” 26 квітня оголосила, що Бельгія передасть Україні ракети для систем протиповітряної оборони з власних запасів, а також виділить 200 мільйонів євро для участі в німецькій ініціативі з постачання систем ППО.

00:35, 27 квітняУ Харкові ворог вдарив поряд з медзакладом у Салтівському районі

У Харкові пролунав вибух. Мер міста Ігор Терехов повідомив, що прилетіло поряд з медичним закладом – там повилітали шибки. Як уточнили згодом журналісти Суспільного, поранена щонайменше одна пацієнтка медзакладу. Це жінка середнього віку, їй уламками скла посікло голову.

За інформацією видання, у кількох корпусах лікарні вибиті сотні вікон.

00:00, 27 квітня

Моніторингові канали попередили про зліт трьох бортів Ту-95 з аеродрому “Оленья”. За пів години до цього ворог вже обстріляв Україну ракетами “Кинджал”.

Також винищувачі для готовності захисту підняли у Польщі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *