У корпусах була майже тисяча людей: Терехов розповів деталі удару по медкомплексу в Харкові

Подробиці обстрілу Харкова 27 квітня / Колаж 24 Каналу, фото Суспільне

Уночі 27 квітня росіяни вдарили ракетами по Харкову. Ворог поцілив у медичний комплекс, в якому на момент атаки було більш ніж тисяча людей.

Мер міста Ігор Терехов розповів подробиці терористичного обстрілу. Він уточнив, ракети влучили у землю, а не у корпуси медзакладу. Завдяки цьому масових жертв вдалось уникнути.

Що відомо про атаку на Харків

Вибухи у Харкові пролунали після опівночі. Тоді місцева влада повідомила, що ворог вдарив біля медзакладу у Салтівському районі.

Під ранок мерія оприлюднила детальнішу інформацію. За словами Терехова, у корпусах медзакладу на момент ракетного обстрілу перебували більш ніж 1000 людей – 900 пацієнтів і дві з половиною сотні персоналу.

На щастя, ракети влучили у землю, а не у корпуси медзакладу – в іншому випадку важко уявити кількість загиблих та постраждалих,
– повідомив він.

Загалом від вибухової хвилі постраждало кілька будівель: вибиті шибки, пошкоджені дахи. Також пошкоджені лінії електропередач, водогін та інші інженерні комунікації. На місці працюють усі відповідні служби.

Довідка. У Нацполіції повідомили, що за фактом обстрілу розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни.

Правоохоронці уточнили, що внаслідок обстрілу пошкоджені будівля медзакладу, яка не експлуатувалась, харчоблок і корпус. Саме у корпусі, який пошкодило, на момент прильоту перебувало 60 пацієнтів та 5 працівників лікарні. Пацієнтів з потрощених приміщень перевели в інші корпуси.

За попередніми висновками фахівців вибухотехнічної служби, росіяни обстріляли медзаклад з РСЗВ С-300.

Що відомо про поранених

Внаслідок обстрілу міста поранена одна людина – це жінка 1970 року народження. Вона перебувала у стінах медзакладу, неподалік якого трапився “приліт”.

На щастя, постраждала зазнала травм легкого ступеня. Їй уламками скла посікло голову.

Вночі Росія масовано обстріляла Україну

  • Зазначимо, що вночі 27 квітня масштабна повітряна тривога лунала по всій Україні. Ворог знову атакував наші міста дронами та ракетами, зокрема, “Кинджалами”.
  • ППО працювала в різних регіонах України. Наразі відомо, що під атакою опинилися об’єкти у Дніпропетровській, Львівській та Івано-Франківській областях.
  • Міністр енергетики України повідомив, що під атакою опинилися об’єкти енергетики. За його словами, є пошкодження.
  • Також наразі відомо про 1 пораненого внаслідок обстрілу – енергетик отримав контузію.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *