Медійники вимагають звільнення Гуменюк: речниця ОК “Південь” відповіла

Коротка версія новини

  • Медійники звернулись до головнокомандувача ЗСУ з проханням замінити Гуменюк і надати доступ до заборонених районів, вказуючи на інформаційні наслідки заборони.
  • Реакція Наталії Гуменюк: вона стверджує, що не було жодного порушення наказу №73 і немає доказів про невисвітлення трагедії Каховської ГЕС.
  • Гуменюк ствердила, що безпека операцій має бути пріоритетом.

Журналісти хочуть звільнення Наталії Гуменюк / Колаж 24 Каналу

Близько ста медійників опублікували заяву, у якій вимагають усунення Наталії Гуменюк від посади очільниці об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня. Сама речниця відреагувала на цю ситуацію.

В ефірі Радіо Свобода вона заявила, що журналісти не навели достатньо доказів у своїй заяві. Зазначимо, що причиною звернення медійників стали заборони висвітлювати воєнні злочини Росії в зоні її відповідальності.

Реакція Гуменюк

За словами Наталії Гуменюк, у заяві медійників не наведено жодного доказу. Вона додала, що не було жодного порушення наказу №73 з боку Центру стратегічних комунікацій об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони.

Гуменюк зазначила, до висвітлення відбувалося навіть у надскладних умовах

Те, що закидається про невисвітлення наслідків трагедії Каховської ГЕС – це абсолютна неправда. Було відпрацьовано понад 800 запитів протягом одного тижня в спрощеному порядку, але “з огляду на безпеку операцій”,
– сказала вона.

За її словами, варто усвідомлювати, що має бути збереженою безпека операцій і рішення командувача є вирішальним.

Що цьому передувало

  • Інститут масової інформації 16 квітня опублікував заяву медійників до головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, міністра оборони України Рустема Умєрова та начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича з проханням замінити Гуменюк на “компетентнішу особу” та “не допускати її до будь-якого керування комунікаціями”.
  • Вони звинувачували Гуменюк у невиправданих обмеженнях, які перешкоджають роботі журналістів.
  • Медійники також звернулися з проханням надати їм доступ до районів Херсонської області та сусідніх районів. За їх словами, тривала заборона призвела до значних інформаційних наслідків.
  • Зазначимо, що наприкінці минулого року ходили чутки про звільнення Наталії Гуменюк. Її нібито мали призначити у підрозділ Морської охорони Держприкордонслужби України. А два джерела у Генштабі й Міноборони розповіли Суспільному, що причиною є те, що вона “забагато на себе бере” (мовилося саме про накладені на журналістів обмеження). Однак згодом Гуменюк заявила, що вона все ж залишається на своїй посаді.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *