Миколаївські чиновники присвоїли 15 млн на е-підручники

Миколаївські чиновники присвоїли 15 млн на е-підручники

Служба безпеки України викрила посадовців Миколаївської облради, Департаменту освіти та науки облдержадміністрації й одного з місцевих комунальних підприємств на привласненні бюджетних коштів, призначених для шкіл регіону. Про це повідомили в Прес-центрі Служби безпеки України.

Відповідно до Програми розвитку освіти Миколаївської області на 2017-2021 роки держава забезпечує вільний та безкоштовний доступ учнів до онлайн підручників та навчально-методичних посібників.

У СБУ повідомляють, що представники влади та місцевого самоврядування неправомірно внесли до видатків бюджету кошти на закупівлю е-підручників.

Зокрема, у змові з двома комерційними структурами, які спеціалізуються на наданні програмних послуг, чиновники безпідставно провели тендер та перерахували фірмам кошти на придбання кодів доступу до електронних ресурсів.

«У такий спосіб зловмисники вивели з бюджету 15 мільйонів гривень та привласнили їх. У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, тривають обшуки за місцями роботи, проживання та в автомобілях фігурантів справи», – зазначили в СБУ.

Вилучено печатки, документацію та електронні носії, що містять інформацію про оборудки зловмисників.

«Заходи із викриття схеми проводяться спільно з Територіальним управлінням ДБР, розташованим у Миколаєві. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин привласнення бюджетних коштів», – йдеться у повідомленні прес-центру СБ України.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *