Міністр освіти: школярів навчатимуть медіаграмотності

Міністр освіти: школярів навчатимуть медіаграмотності

Міністр освіти Ганна Новосад заявила, що школярів навчатимуть медіаграмотності в рамках запровадження нового державного стандарту базової освіти. Про це вона повідомила журналістам, повідомляє УНН.

«Я вважаю, що певна інформгігієна є надважливою компетентністю, якою має володіти кожен сьогодні, незалежно, до речі, від віку. Оскільки те, наскільки ми неселективно підходимо до новин – це дуже часто спричинює абсолютно дивні процеси у суспільстві. Тому починати зі школи працювати над медіаграмотністю – дуже важливо, і ми це зараз вплітаємо під час розробки державного стандарту базової освіти, а також будемо прописувати через освітні програми», – повідомила Новосад.

Міністр зазначила, що державний стандарт на доопрацюванні, і вона розраховує презентувати його громадськості у березні 2020 року.

«Державний стандарт ми маємо розробити, зараз ми його доопрацьовуємо, і я розраховую, що ми презентуємо його громадськості десь у березні 2020 року – це стандарт 5-9 класу Нової української школи», – зазначила міністр.

Як відомо, в середині листопада міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявив, що частина ЗНО або ж окремий шкільний іспит мають бути присвячені темі медіаграмотності.

Згодом, схожу позицію висловив міністр оборони Андрій Загороднюк, наголосивши на необхідності вивчення у школі принципів інформаційної та кібернетичної безпеки.

Тільки ТОПновини у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь на наш канал Освіта.ua.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *