Мінус 5 ворожих бортів: Мусієнко пояснив, що означає знищення літаків у такій кількості

Мусієнко розповів про успіхи Сил оборони України / Wikimedia Commons / Колаж 24 Каналу

Упродовж останніх кількох днів українські військові знищили 5 ворожих літаків. Паралельно в окупованому Іловайську горіли цистерни з дизпаливом, а в Севастополі лунали вибухи. Україна продовжує працювати над зниженням боєздатності ворога.

Про це 24 Каналу розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, зауваживши, що кожен з цих здобутків є по-своєму важливим. Навіть невчасно підвезене паливо на одну з ділянок фронту може полегшити ситуацію для українських військових.

Україна послідовно знищує ресурси ворога

Як наголосив Мусієнко, один із найважливіших здобутків – знищення аж 5 ворожих літаків всього за кілька діб. Це – безпрецедентна подія та дійсно видатна операція. Літаки можуть збивати як повітряні цілі, так і скидати умовні керовані авіабомби по позиціях.

Україна реалізовує комплексну стратегію зі зменшення можливостей для ворога діяти авіацією. Тут є різні елементи. Намагаємося діставати летовища ворога, де тільки можемо. Також відбуваються “рейди” з використанням ЗРК,
– сказав Мусієнко.

Тут варто прослідкувати за кількістю бойових вильотів російських літаків. Якщо до знищення вони трималися на рівні кількох десятків, то за 25 грудня – лише 19. Є сподівання, що ця тенденція до зниження кількості польотів триватиме і надалі.

Знищення російських літаків: коротко

  • 22 грудня українські військові знищили аж 3 ворожі бомбардувальники на Півдні України. Про це стало відомо від командувача Повітряних сил Миколи Олещука.
  • Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів деталі операції. Виявляється, що окупанти пішли на ризиковану операцію, щоб закинути керовані авіабомби на дальшу глибину. Для цього їм потрібно ближче підлетіти.
  • Найцікавіше, що вже 24 грудня вдалося знищити ще один ворожий Су-34. Сталося це на Маріупольському напрямку.
  • Також була інформація про підбитий Су-30 над Чорним морем. Вже вранці 25 грудня Генштаб ЗСУ підтвердив, що військові дійсно знищили цей ворожий літак.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *