Мобілізація в Україні: що Зеленський розповів про зміни у процесі й ротацію військових

Зеленський розповів про зміни у мобілізації і ротації / Фото Getty Images

Володимир Зеленський наголосив, що питання про мобілізацію в Україні є комплексним. За словами президента, першочергово це питання стосується ротації військових.

Зокрема, треба замінити людей, які втомлені на фронті фізично і повинні відновитися. Про це Володимир Зеленський розповів під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки, передає 24 Канал.

Президент розповів про мобілізацію і ротацію

Глава держави наголосив, що справедливе питання мобілізації залежить першочергово від ротації, адже люди втомлюються і їм потрібне відновлення.

Ти виходиш, відновлюєшся, а замість тебе хтось інший приходить – професійна людина, яка пройшла відповідний термін тренувань. І від цієї системи залежить і мобілізація,
– пояснив Зеленський.

Президент також наголосив, що питання ротації допомагає з’ясувати, скільки людей перебуває на фронті й скільки є наразі у резерві для різних потреб, зокрема, для оборонної операції.

“Для контрнаступу треба мати іншу кількість бригад, наприклад. Тож питання мобілізації є складною справою”, – наголосив глава держави.

Український очільник також сказав, що не може сказати, яка кількість серед особового складу потерпілих чи жертв. Але говорячи про те, що у Росії занадто багато людей, то треба знати, що, наприклад, в Авдіївці кількість російських солдатів до українських мала відношення як 1 до 7.

Водночас Зеленський наголосив, що не хоче порівнювати втрати України і Росії, адже це трагедія – втратити навіть одну людину. Проте президент підкреслив, що наша держава не почала цю війну, а ситуація в Авдіївці лише показала трагічність усіх подій після вторгнення Росії.

Зеленський виступив на Мюнхенській конференції: головні тези

  • Володимир Зеленський, говорячи про виведення українських сил з Авдіївки, сказав, що наша держава береже особовий склад. Водночас він наголосив на необхідності зброї, адже цього разу її просто не вистачило.
  • Крім того, президент наголосив, що з початку вторгнення в Україну наша армія зруйнувала міфи про Росію. Зокрема, ці міфи стосувалися “непереможності” країни-агресорки, а також “слабкості” України і країн Заходу.
  • Президент також прокоментував, яке майбутнє він бачить для російського диктатора Владіміра Путіна. Зеленський наголосив, що очільник Кремля має дві опції: бути підсудним у Гаазі або вбитим одним із його спільників.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *