Мобілізація в Україні: у ЗСУ відповіли, які фахівці зараз найбільше потрібні в армії

Які фахівці найбільше потрібні в армії / Колаж 24 Каналу

В Україні вже майже два роки триває загальна мобілізація. Є певна категорія фахівців, які зараз найбільше потрібні у війську.

Про кого саме йдеться, розповів командувач підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ генерал-майор Віктор Ніколюк.

Хто найбільше потрібен в ЗСУ

Генерал-майор зазначив, що напевно некоректно це озвучувати, втім, найбільше необхідна піхота.

Це та піхота, яка йде вперед, яка штурмує, яка закріплюється в окопі, утримує позиції, та піхота заходить на ворожі позиції, відбиває ворога,
– пояснив Ніколюк.

Також додав, що найбільш масова підготовка в Сухопутних військах – це саме підготовка піхотинця. Водночас наголосив, що дуже важливі й безпілотники, і танкісти, і артилеристи, і мінометники, будь-хто.

“Але сьогодні – це піхота”, – підкреслив командувач.

Зеленський про демобілізацію і справедливу мобілізацію

  • Президент заявив, що важливо забезпечити справедливість для тих, хто вже провів 700 днів на фронті, і для тих, кого можуть мобілізувати.
  • Український лідер висловив вдячність військовослужбовцям за захист держави й наголосив, що вони заслуговують на справедливі ротації, широкі відпустки та гідну оплату.
  • “Я їм вдячний за захист нашої держави, як і кожен українець. Але подяки замало. Я вважаю, спільнота вимагає справедливі ротації, вимагають дати широкі відпустки, вимагають давати гроші”, – підкреслив Зеленський.
  • Також він звернувся до військового керівництва з вимогою підготувати законопроєкт про справедливу мобілізацію, який би враховував потреби та права всіх бійців Сил оборони.
  • Глава держави акцентував, що рішення має бути ухвалене не тому, що воно популярне чи ні, а насамперед для забезпечення справедливості та відповідальності щодо до тих, хто вже зробив внесок у захист України.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *