“Можуть чекати загрози”: у Німеччині сказали, коли Росія може напасти на європейські країни

Борис Пісторіус вважає, що Європі загрожує небезпека до кінця десятиліття / Колаж 24 Каналу, фото Getty Images

Очільник Міністерства оборони Німеччини Борис Пісторіус розказав виданню Welt, які загрози можуть очікувати на Європу незабаром.

За словами Пісторіуса, увага американців може бути приділена іншому регіону. Тож Європі слід готуватися до нових військових загроз.

Як Пісторіус бачить розвиток подій у Європі

Він звертає увагу на те, що до погроз Путіна слід поставитися серйозно. Зокрема вони стосуються країн Балтії, Грузії та Молдови. А ще Росія збільшує виробництво зброї, що теж може свідчити про її підготовку до нападу на інші країни.

Це не просто брязкання зброєю. Наприкінці цього десятиліття нас можуть чекати загрози. Але до того часу ми будемо готові до цього,
– вважає голова німецького оборонного відомства.

Що робити Європі

Оскільки США можуть бути більше залучені до Тихоокеанського регіону найближчими роками, їхній вплив у Європі буде не таким міцним. І Європа має готуватися боронити себе.

Ми, європейці, повинні посилити нашу відданість справі забезпечення безпеки на нашому континенті,
– закликає міністр оборони Німеччини.

Він називає цифру у п’ять-вісім років – за цей час європейці мають наростити промислові потужності. За словами Пісторіуса, ЄС “має наздогнати і в збройних силах, і в промисловості, і в суспільстві”.

Німеччина – важливий партнер України

  • Вона – одна з тих країн ЄС, які підтримують нас у війні чи не найбільше. Ця країна регулярно допомагає нашій державі не тільки коштами, а й технікою. Також у 2024 році в Україні має з’явитися завод Rheinmetall, щоб ми самі могли виробляти потрібні танки та БТРи.
  • В останньому пакеті Німеччина передала ще один зенітно-ракетний комплекс Patriot. А Володимир Зеленський днями відвідав Франкфурт і Вісбаден з неоголошеним візитом.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *