Молдова звинувачує Україну у викраденні Чауса: що кажуть у МЗС

У відомстві звернули увагу на те, що готові до максимальної співпраці з Молдовою у цій справі. Це обговорювали як на рівні очільників МЗС, так і на рівні глав держав.

Зверніть увагу Крапку не поставлено, – Санду про викрадення українського екссудді Чауса

Клопотання від правоохоронців Молдови

Про причетність України до викрадення Чауса 23 липня заявив Александр Стояногло, генпрокурор Молдови. Він повідомив, що відповідне розслідування вже завершене.

Наша позиція чітка: усі обставини справи повинно встановити розслідування по лінії правоохоронних органів,
– підкреслили в МЗС України.

Там розповіли, що 12 травня Офіс генпрокурора України отримав від молдовських колег клопотання про правової допомоги у рамках відкритої кримінальної справи. Через декілька днів українська сторона надіслала запит на отримання додаткової інформації, без якої це було б неможливим.

У МЗС заявили про “роль третьої сторони”

Зважаючи на це, в українському МЗС здивовані заявами про завершення розслідування в Молдові в односторонньому порядку. Там не виключили, що могло бути завдання реалізувати гучний політичний процес із заздалегідь визначеним результатом. “Роль третьої сторони у цій ситуації очевидна. Її мета полягає в тому, щоб дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Молдові й спробувати зруйнувати відносини з Україною”, – додали у відомстві.

Важливо! Водночас в українському МЗС вважають, що з’ясувати усі обставини у справі Чауса можна лише за умови повної взаємодії української та молдовської сторін.Справа про викрадення Чауса: що варто знати

  • Чаус тривалий час працював суддею Дніпровського районного суду Києва. У 2016 році його затримали через хабар у 150 тисяч доларів. Після цього чоловік втік у Молдову.
  • У квітні 2021 року екссуддю начебто викрали посеред Кишинева. Проте у травні Чаус записав відеозвернення, у якому зазначив, що насправді це відбувалося набагато раніше.
  • Молдовські депутати-соціалісти й взагалі звинуватили у нібито причетності до викрадення Чауса президентку Майю Санду. Політикиня звертатиметься до суду.
  • Журналіст Юрій Бутусов стверджує, що Чауса начебто утримує Головне управління розвідки Міноборони. Операцію нібито контролює Офіс Президента.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *