МОН не втручатиметься у вибори керівника НаУКМА

Кабінет Міністрів не буде втручатися у виборчий процес очільника Національного університету «Києво-Могилянська академія», а Міністерство освіти скасує наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента університету.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками наради в уряді, що відбулася у четвер ввечері.

У нараді взяли участь голова Верховної Ради, міністр освіти і науки, голова Комітету Верховної Ради з питань освіти і науки, голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету ВР Юлія Гришина, почесний президент НУ «Києво-Могилянська академія» В’ячеслав Брюховецький, в. о. президента НУ «Києво-Могилянська академія» Денис Азаров, професор Сергій Квіт, доцент Олександра Гуменна та представники студентської спільноти.

«Уряд не втручається та не буде втручатися у виборчий процес освітнього закладу. Міністерство освіти і науки сьогодні скасує наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента НУ «Києво-Могилянська академія», — сказав Шмигаль.

За його словами, за під час зустрічі було досягнуто домовленості, що університетська спільнота вишу створить робочу групу під патронатом почесного президента Києво-Могилянської академії В’ячеслава Брюховецького, щоб вирішити ситуацію у колективі, аби уникнути в майбутньому довготривалих судових процесів.

Своєю чергою, голова профільного парламентського комітету Сергій Бабак зауважив, що Києво-Могилянська академія сама визначатиме своє майбутнє.   

«Тільки Могилянка могла зібрати ввечері четверга на майже 3 години в одному залі Прем’єр-міністра, Голову Верховної Ради, Міністра освіти, Комітет освіти і науки ВР і представників самої Могилянки. Наказ МОН про оголошення нового конкурсу на обрання Президента Могилянки буде відкликаний. Могилянка сама визначатиме своє майбутнє», – зазначив голова парламентського комітету.

Пізно ввечері у четвер на сайті МОН був оприлюднений наказ про скасування попереднього наказу МОН від 02 лютого 2022 р. № 23-к «Про оголошення конкурсу на заміщення посади президента Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Напередодні голова Верховної Ради Руслан Стефанчук звернувся до міністра освіти і науки Сергія Шкарлета з вимогою обґрунтувати рішення МОН щодо відмови визнавати результати виборів президента Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Як відомо, 01 лютого у Міністерстві освіти і науки оприлюднили заяву щодо ситуації навколо виборів керівника НаУКМА, у який було наголошено,  що рішення про результати виборів має буде законним та обґрунтованим, тобто ухвалено відповідно до вимог чинного законодавства в межах наявної компетенції, без порушень виборчого процесу і на основі чесного волевиявлення виборців.

Окрім того, 31 січня Міністерство освіти і науки поінформувало Службу безпеки України про можливі акції протесту, у тому числі і біля будівлі Міністерства освіти і науки.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *