МОН презентувало ректорам пропозиції щодо реформування вищої освіти в Україні

МОН презентувало пропозиції щодо об’єднання вишів / фото з фейсбуку Оксена Лісового

Міносвіти України презентувало ректорам вишів напрацювання, націлені на розвиток вищої освіти. Ректори натомість мають подати пропозиції ідей розвитку ЗВО та системи вищої освіти загалом.

Про це мовилось на засіданні Спілки ректорів. Окрему увагу учасники приділили питанню модернізації мережі університетів у нашій державі.

МОН презентувало пропозиції щодо реформування вищої освіти

Так, очільник Міносвіти Оксен Лісовий зазначив, що до обговорення представили критерії для об’єднання закладів і пропозиції об’єднань.

Тепер очікуємо на продовження діалогу у вигляді пропозицій від університетів, їхніх бачень та ідей розвитку не лише окремих закладів, а й системи вищої освіти загалом,
– повідомив міністр.

І додав: питання трансформації дискусійне і болюче, але розв’язувати його необхідно. На це впливають і демографічна ситуація, і обмеженість ресурсів, і стан системи.

Лісовий також зазначив, що в Україні вища освіта з одного боку є цінністю, адже більшість школярів хоче вступати саме до вишів, бо наполягають батьки. Але з іншого – є карго-культ дипломів і безліч вступників, які після закінчення вишів ніколи не працюють за спеціальністю.

  • Раніше Оксен Лісовий розповідав детально, як Міносвіти має намір реформувати систему вищої освіти. Про це можна прочитати за посиланням.
  • Також у Міносвіти зробили заяву про критерії об’єднання вишів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *