МОН розпочало конкурс підручників для 9 класу

Міністерство освіти розпочало конкурсний відбір проєктів підручників для учнів 9-х класів.

Відповідний лист підписаний заступницею міністра освіти Любомирою Мандзій.

Документом визначено переліки назв підручників для 9 класу закладів загальної середньої освіти, які плануються до видання у 2021/22 навчальному році за державний кошт.

У Міносвіти звертають увагу потенційних авторів підручників, що конкурсні відбори підручників для 9 класу здійснюватимуться за новим Порядком конкурсного відбору підручників, який найближчим часом буде надіслано на державну реєстрацію.

Згідно з Порядком участь у конкурсному відборі можуть брати тільки ті учасники, підручникам яких за результатами розгляду відповідними предметними (галузевими) експертними комісіями до початку проведення конкурсного відбору буде надано гриф.

Тому підручники, що плануються видати за кошти державного бюджету у 2022 році, необхідно подати до ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» відповідно до Порядку надання грифів навчальній літературі та навчальним програмам, до 10 жовтня 2021 року.

Подання комплектів конкурсних матеріалів для участі у конкурсних відборах триватиме до 1 грудня 2021 року.

Також у Міністерстві освіти зазначили, що для підручників для 9 класу під час їх експертної оцінки щодо надання грифа буде проведено антидискримінаційну експертизу.

Задля оптимізації роботи членів експертних комісії та експертних груп під час подання документів для надання грифів підручникам необхідно надавати не тільки паперові примірники, а й електронні варіанти.

підручники

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *