МОН: ситуація з історією України в НМТ не є критичною

Ситуація навколо невключення тесту з історії України до переліку обов'язкових тестів НМТ не є настільки критичною, як кажуть деякі народні депутати, оскільки більшість вступників третім предметом за вибором вибере саме тест з історії України.

Про це в ефірі телеканалу 1+1 повідомив перший заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко, коментуючи ситуацію, що сталася під час голосування за законопроєкт щодо НМТ.

За його словами, проведення досліджень свідчать про те, що модель запропонована МОН і профільним комітетом ВР, знайшла підтримку суспільства.

«Ситуація не є такою критичною, як відображують деякі народні депутати. Ми робили певні дослідження, парламентарі робили певні дослідження. Опитування експертного середовища та опитування батьків і майбутніх абітурієнтів – вони висловилися, щоб було три предмета у національному мультипредметному тесті: українська мова, математика і один предмет на вибір», – підкреслив перший заступник міністра.

Також він наголосив, що обов'язковість тестів з української мови й математики, викликана тим, що ці предмети є найбільш релевантними і надають найкращу можливість оцінити здатність вступника здобувати вищу освіту.

«Як свідчить досвід зовнішнього незалежного оцінювання минулих років від 70% до 80% українських абітурієнтів все ж таки обирали історію. Тому я взагалі не бачу в цьому жодної проблеми. Я впевнений, що 70% оберуть історію і в цьому році», – зауважив Вітренко.

Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram.

ЗНО ЗНО історія України

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *