На Львівщині ТЦК передало до поліції звернення про понад 2 тисячі ухилянтів

Коротка версія новини

  • Територіальні центри комплектування та соцпідтримки Львівської області направили в поліцію звернення щодо доставки 2 146 ухилянтів, які не з’явилися до центрів.
  • Поліція розшукала та доставила до центрів 1 226 осіб, а інші перебувають у розшуку.

На Львівщині ТЦК передало до поліції звернення про понад 2 тисячі ухилянтів / Колаж 24 Каналу

У Львівській області за неявку до ТЦК та СП в поліцію передали заяви про понад 2 тисячі військовозобов’язаних. Половину з них вже розшукали.

Від початку 2024 року територіальні центри комплектування та соцпідтримки Львівської області скерували в поліцію звернення щодо доставки 2 146 ухилянтів.

Частину ухилянтів доставили до ТЦК

Повідомляється, що 2 146 ухилянтів не з’явилися до ТЦК після отримання повістки. Тож ТЦК та СП скерували щодо них звернення в поліцію.

За цей період представники поліції розшукали та доставили 1 226 осіб до ТЦК та СП, решта ще перебувають в розшуку,
– мовиться в повідомленні.

Повідомляється, що решту військовозобов’язаних не доставили у зв’язку з тим, що багато поданих у розшук не проживають за місцем реєстрації, виїхали за межі Львівської області, працюють в інших областях України тощо.

Довідка. Людина потрапляє у базу, якщо не прибула по повістці, не повідомила передбачені законом дані, ухилившись від призову. Тоді щодо неї ставлять помітку, що вона в розшуку.

  • До цього стало відомо, що у Чернівецькій області оголосили у розшук понад 5 тисяч ухилянтів.
  • Натомість у ТЦК та СП Івано-Франківської області взагалі заявили про розшук понад 30 тисяч осіб.
  • Представники ТЦК наголошують, що поліція має право затримувати людей і навіть примусово доставляти їх до ТЦК та СП в порядку адміністративного затримання, якщо вони перебувають в розшуку. Однак важливо зауважити, що самі представники ТЦК не мають такого права робити такого.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *