На створення мережі ліцеїв треба багато часу та великі ресурси, — Міносвіти про шкільну реформу

У МОН прокоментували реформу старшої школи / Depositphotos

У 2027 році у нашій державі розпочнуть реалізацію реформи старшої профільної школи. А вже з 2025 року запустять пілотний проєкт.

Заступник міністра освіти і науки України Дмитро Завгородній зазначив, що для Міносвіти важливо визначити послідовність розбудови мережі академічних ліцеїв, щоб підготувати потрібні рішення. І наголосив, що на створення мережі ліцеїв потрібно багато часу та великі ресурси.

У МОН прокоментували реформу старшої школи

Посадовець заявив, що завдання МОН зараз – не лише зрозуміти, який вигляд матиме сформована мережа профільних ліцеїв, але й розробити правильну стратегію створення такої мережі. Вона має враховувати такі показники та критерії:

  • демографічні зміни;
  • особливості регіонів;
  • наявність інфраструктури;
  • безпекова ситуація;
  • результати навчання.

Заступник Лісового також зазначив, що потрібно зважати на те, які школи готові пілотувати реформу, у які треба інвестувати насамперед, які є пріоритетними в області тощо.

Окремим етапом буде робота на місцях у кожній з областей для визначення підпорядкування кожного закладу, а також необхідності внесення змін до розподілу освітньої субвенції,
– заявив Завгородній.

Незалежно від формату, навчання може бути цікавим та ефективним. Це щодня доводить перша дистанційна школа в Україні “Оптіма”, якій довіряють 13 000 родин. Отримайте демодоступ, аби і ваші діти випробували освіту майбутнього вже сьогодні.Українські школи перейдуть на 12-річну систему освіти

  • Відповідно до Освітнього закону та реформи НУШ з 2027 року українські школи повинні перейти на 12-річну систему освіти.
  • Зараз триває розробка держстандарту профільної старшої школи.
  • Цей документ визначатиме, яким буде навчання у старших класах.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *