На Заході прогнозують обвал фронту: чи дійсно ситуація загрозлива

Нещодавно у західних ЗМІ з’явилася низка матеріалів про нестачу людей в ЗСУ, що може стати причиною обвалу на фронті. Можна по-різному трактувати цю інформацію.

Про це 24 Каналу розповів військовий оглядач Денис Попович, зауваживши, що такі матеріали можна як завгодно розцінювати. Це цілком може бути інформаційний тиск на республіканців, які затягують з рішенням щодо подальшої військової допомоги для України.

Крім того, в інших матеріалах переконують, що фронт не обвалиться. Але може статися суттєва деградація Збройних Сил України через нестачу боєприпасів.

З боєприпасами дійсно є проблеми

Як наголосив Попович, Росія має значно більші обсяги боєприпасів. За різними даними, окупанти можуть виробляти близько 1,5 – 2 мільйони боєприпасів на рік. Сюди можна ще додати допомогу від Північної Кореї. Тому зараз Росія не має проблем з боєприпасами.

Були дані, що співвідношення снарядів між Силами оборони України та окупантами становить 1 до 5. Звісно, це середні показники. Тому становище на конкретній ділянці фронту може відрізнятися. Важливо, що ситуацію можна виправити, але на це потрібен час.

Потрібно, аби Сполучені Штати нарешті змогли ухвалити військову допомогу для України. Крім того, Євросоюз вже реалізовує наміри зі збільшення виробництва боєприпасів. Потрібно домовлятися і з третіми країнами.

Маємо нарощувати такі можливості. Безумовно треба шукати інші джерела надходжень. Зокрема і по всьому світу. Тут можуть спрацювати і кругові обміни,
– сказав Попович.

Ситуація на фронті: коротко

  • Волонтер Сергій Стерненко повідомив, що окупанти вже використовують Starlink на окупованих територіях. Вони заїжджають туди з-за кордону вже активованими. ГУР перевіряє цю інформацію.
  • Упродовж 7 лютого на фронті зафіксували 92 бойові зіткнення. Ворог завдав 51 ракетний та 80 авіаційних обстрілів.
  • З початку повномасштабної війни Росія втратила понад 392 тисячі особового складу. Також українські військові знищили 6383 ворожих танків, 11899 бойових броньованих машин, 9411 артилерійських систем тощо.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *