Населення Мелітополя шалено зросло: росіяни масово заселяють окуповані території

Росіяни намагаються показати, що окуповані території під їхнім “шефством” нібито розквітають. Для цього вони створюють інформаційний вакуум, а також звозять на загарбані землі росіян та мігрантів.

Однак життя, звісно, на окупованих територіях є пекельним. Росіяни встановлюють тотальний контроль над населенням, постійно залякують українців. Детальніше про ситуацію у Запорізькій області 24 Каналу розповів Дмитро Кирильчук – депутат Запорізької міської ради.

Росіяни заселяють окуповані території

На тимчасово окуповані території активно звозять російських мігрантів. Яскравим прикладом таких випадків є Маріуполь, а також Мелітополь.

До повномасштабної фази війни населення Мелітополя складало 150 тисяч осіб, близько половини усіма правдами-неправдами виїхало (в час великої війни – 24 Канал) на підконтрольну територію України. Наразі населення Мелітополя збільшилось до 170 тисяч осіб внаслідок оцих “гастролерів”, яких звозять і звозять,
– наголосив Дмитро Кирильчук.

До українців ж на окупованих територіях ставляться жорстоко. Зокрема, люди, які потребують медичної допомоги, не можуть її отримати, якщо не мають російського паспорта. Без цієї “ганчірки” людина може отримати хіба невідкладну допомогу – безпосередньо коли вона потрапить до швидкої.

“Знайомий розповів історію, що його 82-річна бабуся потрапила з болем в руці у стаціонар. Щоб не розбиратися, оці “понаєхавші” хірурги просто відрізали їй руку”, – розповів депутат Запорізької міськради.

Тотальний контроль

Крім того, росіяни роблять усе для того, аби тримати тимчасово окуповані українські території у вакуумі. Вони заповнюють увесь інфопростір своїми наративами, щоб люди споживали лише ту інформацію, яка вигідна їм. Тож важко дізнатися і справжню ситуацію на загарбаних територіях, адже людей залякують та постійно перевіряють на зв’язки з Україною.

Окупанти намагаються встановити там тотальний контроль. Вони встановлюють відеокамери у конкретних місцях, щоб прикривати певні ділянки. Умовно для того, щоб обмежити маршрути, щоб їхні ФСБшники могли розрахувати маршрути перетину певних зон,
– зауважив Кирильчук.

Росіяни усіляко намагаються боротися з рухом спротиву, що додатково впливає на психоемоційний стан українців на окупованих територіях.

Заселення мігрантів у Маріуполі: що відомо

  • Нашестя заробітчан з Центральної Азії та Північного Кавказу почалося у Маріуполі вже давно. Їхня кількість уже перевищує згадані ще восени цифри у 50 тисяч. Варто зауважити, що вони не просто ускладнюють життя маріупольцям, які ще залишились у місті, але й постійно сваряться між собою.
  • Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко пояснив, що мігранти, яких раніше завезли у Маріуполь, поступово зникають, адже їх почали забирати на фронт. Зараз уже почалася друга хвиля заміщення людей. Тепер до окупованого міста приїжджають самі росіяни, головна мотивація яких – гроші.
  • Крім того, у Маріуполі росіян зацікавлює і нерухомість, адже там низькі іпотеки. Фактично розграбовані та знищені квартири українців просто роздаватимуть приїжджим із Росії.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *