Сильні морози ще будуть чи вже ні: синоптик дав чітку відповідь

Чи буде ще сильний мороз цієї зими / Валентини Поліщук, 24 Канал

Уже цього тижня в Україні може значно потеплішати. Очікується, що пригріє до +20 градусів. Втім, незабаром знову можливе похолодання.

Чи чекати ще сильних морозів у лютому, спрогнозував синоптик Ігор Кібальчич. Також сказав, коли знову може похолодати.

Чи чекати ще сильних морозів у лютому

Наприкінці січня синоптик писав, що в лютому найвищі температурні показники очікуються у західних, південних і центральних областях. Також зазначав, що ближче до середини місяця не виключені значення 15 – 20 градусів в окремі дні.

Дещо прохолодніше на Сході, Півночі та на Поліссі. Втім, температура в середньому за місяць по Україні коливатиметься в межах 2 морозу – 4 градусів тепла, що приблизно на 2 – 5 градусів вище за кліматичну норму.

При цьому, наприкінці першої декади лютого і після 20 числа можливі короткочасні періоди похолодання, але без сильних морозів,
– зазначив Ігор Кібальчич.

Яка буде погода цього тижня

  • Синоптик прогнозував, що очікується нестійка тепла погода по всій Україні, в окремі дні з весняними температурними показниками.
  • Цього тижня буде спостерігатися активне зональне перенесення повітряних мас та переважання поля зниженого тиску. Завдяки інтенсивному надходженню теплого та вологого повітря середземноморського та атлантичного походження, в Україні очікується аномально висока температура.
  • Так, за прогнозом Кібальчича, у південних та західних областях не виключені добові рекорди максимальної температури, особливо у другій половині тижня.
  • Цікаво, що в неділю, 11 лютого, на Прикарпатті, Одещині та у Криму подекуди 15 – 20 градусів тепла.
  • До речі, цього тижня практично щодня атмосферні фронти й циклональна діяльність забезпечуватимуть нас опадами у вигляді снігу, мокрого снігу й дощу. Окрім того, на початку також помітно посилиться вітер західної чверті з поривами місцями до 20 – 22 метрів на секунду.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *