Ніколи, – у Мінцифри спростували нові чутки про повістки в Дії

Повістки в Дії не надсилатимуть / 24 Канал

00:00

У мережі знову почали писати про повістки в Дії. У Міністерстві цифрової трансформації зробили заяву через чутки, які не були підтверджені.

У Мінцифри вкотре наголосили, що повісток у Дії ніколи не буде. Інформація, яка ширилась у мережі, не є правдою.

Що буде натомість

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своїй заяві не тільки відкинув будь-яку можливість появи повісток у Дії, а й сказав, що точно очікує українців.

Наступного року буде 1 млн дронів. Повісток у Дії не буде ніколи. І тільки так,
– мовиться в дописі.

Чутки про можливу появу повісток у Дії з’являються вже не вперше, однак у Мінцифри завжди однозначно спростовують цю інформацію. В Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан, однак повісток у Дії не буде. Водночас в Україні діє електронний реєстр військовозобов’язаних.

Реєстр військовозобов’язаних Оберіг: що це таке

  • У Міноборони верифікували електронний реєстр військовозобов’язаних Оберіг. На цій базі Міноборони запустить нові електронні послуги. Електронний реєстр військовозобов’язаних Оберіг вже верифікували. Тепер в планах – створення документа, що підтверджує статус військовозобов’язаного. Про це заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.
  • Вона повідомила, що після верифікації з реєстру зникли дублі та неактуальні дані. Повідомляється, що якість наповнення реєстру Оберіг зросла з 27% до 88%.
  • За словами Черногоренко, на базі реєстру військовозобов’язаних міністерство планує запускати нові електронні послуги. Наприклад, онлайн-послугу бронювання, яка дасть антикорупційний ефект.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *