Оклахомою в США пронісся торнадо: 4 загиблих і щонайменше 100 поранених

Потужний торнадо в американській Оклахомі / Колаж 24 Каналу

Штат Оклахома охопив потужний торнадо. Він забрав життя чотирьох осіб, зокрема немовляти. Відомо про чимало поранених і знеструмлення будинків.

Страшне стихійний лихо вирувало в Оклахомі 28 квітня, внаслідок чого загинули чотири людини, серед яких і маленька дитина. Щонайменше 100 осіб були поранені, а понад 20 тисяч залишилися без електропостачання.

Наслідки потужного торнадо в США

Американське місто Сульфур, де проживає близько 5 тисяч осіб, зазнало найбільших руйнувань. Торнадо знищив будівлі в центрі, перекинув транспортні засоби та зірвав дахи, залишивши після себе руїни.

Ви просто не можете повірити в руйнування. Схоже, що всі підприємства в центрі міста (Сульфур – 24 Канал) були зруйновані,
– заявив губернатор Оклахоми Кевін Стітт.

Президент США Джо Байден уже провів телефонну розмову з губернатором Стіттом, запевнивши в повній підтримці федерального уряду.

Водночас влада штату повідомляє про додаткові жертви та значні матеріальні збитки в інших районах. Зокрема, біля міста Холденвілль загинули дві людини та було зруйновано чимало будинків.

Як його відновити? Це повне спустошення. Це божевілля, ти хочеш допомогти, але з чого почати,
– сказала Келлі Трасселл, місцева жителька Сульфура.

Зверніть увагу! Сильні дощі, що супроводжували торнадо, спровокували небезпечні повені. Губернатор Оклахоми Стітт оголосив про введення надзвичайного стану в 12 округах, щоб мобілізувати ресурси для відновлення та допомоги постраждалим.Що робити у разі загрози стихії

  • На півдні Китаю в місті Гуанчжоу 27 квітня сильний торнадо забрав 5 життів та поранив 33 особи. Сильна стихія мала третій рівень інтенсивності, призвела пошкодження 141 фабричної будівлі. Рятувальні служби вирушили на місця подій та згодом завершили рятувальні роботи.
  • Торнадо, це одна з тих стихій, до якої слід ретельно бути готовим, якщо ви живете в районі, де це явище можливе. Експерти радять: слідкуйте за прогнозами погоди, бути уважним до попереджень метеорологічних служб та підготувати про всяк випадок запас їжі, води одягу та медикаментів.
  • Коли вир насувається, слід знайти найближче укриття. Під час торнадо найкраще перебувати в підвалі або внутрішній кімнаті без вікон на нижньому поверсі. Можна використовувати матраци, ковдри або подушки, аби захистити себе від уламків, спричинені руйнуваннями.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *